Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANPIS: Peste 170.000 de persoane au primit indemnizaţii pentru creşterea copilului în luna decembrie

bebelus

Numărul persoanelor care au beneficiat de indemnizaţii pentru creşterea copilului a fost, în luna decembrie 2022, de 170.266, în creştere cu 607 de persoane faţă de noiembrie, când 169.659 de persoane au primit acest tip de beneficiu, conform datelor publicate de Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS).

Indemnizaţiile pentru creşterea copilului plătite în luna decembrie 2022 au însumat circa 466 milioane de lei, în creştere cu 6,217 milioane de lei faţă de luna anterioară, când au fost plătite indemnizaţii în valoare de peste 459,754 milioane de lei, potrivit Agerpres.

Suma medie plătită a fost de 2.736,73 lei, în creştere faţă de noiembrie (2.709,88 lei).

În luna decembrie, cei mai mulţi beneficiari erau înregistraţi în Bucureşti, respectiv 22.949, precum şi în judeţele Cluj - 8.967, Timiş - 7.803 şi Iaşi - 7.387.

Indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului se acordă în conformitate cu prevederile OUG nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale Normelor Metodologice de aplicare a prevederilor O.U.G. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, cu modificările şi completările ulterioare.

Beneficiarii trebuie să fi realizat venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit, sau să îndeplinească una sau mai multe condiţii, pentru perioada de 12 luni în ultimii 2 ani anteriori naşterii copilului sau, după caz, pentru perioada de 12 luni în ultimii 2 ani anteriori datei în care s-a aprobat adopţia, a fost făcută încredinţarea ori s-a instituit plasamentul sau tutela.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.