Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANRE a îndeplinit toate cerinţele ACER în implementarea sistemelor de securitate a datelor REMIT

wikipedia
anre

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a îndeplinit toate cerinţele stabilite de Agenţia pentru Cooperarea Autorităţilor de Reglementare din domeniul Energiei (ACER) cu privire la implementarea sistemelor de securitate a datelor privind integritatea şi transparenţa pieţei angro de energie, în temeiul Regulamentului (UE) nr. 1227/2011 (REMIT), potrivit unui comunicat al autorităţii, remis, marţi, AGERPRES.

Comisia de auditare, formată din reprezentanţi ai ACER şi reprezentaţi ai altor autorităţi de reglementare, a validat conformitatea politicilor de securitate ANRE cu cerinţele Agenţiei europene privind securitatea şi integritatea datelor REMIT.

Ca urmare a finalizării procesului de auditare, ANRE va primi acces la sisteme ACER şi va putea să analizeze sau să folosească în investigaţii datele colectate de agenţia europeană. Scopul este acela de a creşte transparenţa şi stabilitatea pieţelor energetice europene şi combaterea manipulărilor de piaţă, în beneficiul consumatorului final.

De asemenea, acordarea accesului la datele REMIT, înseamnă şi intensificarea colaborării, în special cu privire la monitorizarea pieţei de energie şi gaze naturale, cu alte autorităţi de reglementare ale unor state din Uniunea Europeană, precum Germania, Franţa, Lituania, Belgia, Olanda, Italia, Austria, Ungaria, Slovenia, Marea Britanie, Danemarca, Finlanda, Suedia, care au fost auditate şi îndeplinesc cerinţele de securitate.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.