Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANRE anunță că România intră în infrigement, dacă nu modifică OUG 114/2018

newsonly.gr
gaze naturale

Prevederile privind piața gazelor naturale și modul de alocare al gazelor din producția internă, așa cum a fost stabilite de OUG 114/2018 trebuie modicate în septembrie, astfel încât Comisia Europeană să renunțe la procedura de infrigement, au anunțat reprezentanții ANRE joi.

Vicepreședintele ANRE, Zoltan Nagy Bege, a precizat, la o întâlnire cu presa, că un aviz motivat a fost trimis de Comisia Europeană, iar autoritățile au termen până pe 26 septembrie pentru a trimite noua lege sau un proiect concret de modificare a legislației, în funcție de care poate acorda o prelungire de 90 de zile, informează mediafax.ro.

Citește și: Traian Berbeceanu iese la rampă: ‘Ciudată tăcerea DIICOT-ului’

OUG 114/2018 a stabilit că producătorii trebuie să aloce cu prioritate gazele din producția internă pentru consumul populației, porevedere care încalcă normele europene.

"OUG 114 și OUG 19/ 2019, care o modifică, ar trebui discutate împreună în Parlament, altfel se va crea confuzie. Comisia Europeană ne-a sugerat să elaborăm un calendar de dereglementare a prețurilor pe 18 luni. Eu sper că acest calendar să fie cuprins în legile care vor ieși din Parlament în urma modificării OUG 114 și OUG 19", a declarat Dumitru Chiriță, președintele ANRE.

Citește și: Rareș Bogdan, răspuns-fulger în locul lui Klaus Iohannis: ‘Încă o mostră de tupeu și sfidare’

La începutul săptămânii Comisia de Industrii și Servicii a abrogat articolele din OUG 114 care se referă la respectiva alocare, dar este așteptat și discutarea ordonanței în Comisia de Buget.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.