Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Antena 3 dezvăluie numele persoanei care l-a denunţat pe Tudorel Toader la Parchetul General

Inquam Photos / Adriana Neagoe
Tudorel Toader

Antena 3 dezvăluie, joi seara, identitatea persoanei care a depus o plângere penală la Parchetul General împotriva ministrului Justiţiei, Tudorel Toader. Este vorba despre un protestatar #rezist, apropiat de Monica Macovei.

Parchetul General a precizat marţi, la solicitarea Agerpres, că a deschis un dosar penal în care verifică dacă ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a procedat corect atunci când a cerut Uniunii Notarilor Publici să propună numirea sa în funcţia de notar public. 

"Urmare a unui denunţ, pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a înregistrat un dosar penal având obiectul la care faceţi referire. La data de 7 septembrie 2018, prin ordonanţă, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru infracţiunile de abuz în serviciu (prev. de art. 297 alin. 1 Cod penal) şi folosire a funcţiei pentru favorizarea unei persoane (art. 301 alin. 1 Cod penal)", au precizat reprezentanţi ai Parchetului General.

Denunţătorul este Mihai Tudorică, fost realizator de interviuri la Rezistenţa TV, o televiziune online care în 2017 a realizat mai multe interviuri, în contextul protestelor de stradă. Printre cei intervievaţi de Tudorică s-au aflat Monica Macovei, Laura Codruţa Kovesi şi Romulus Varga, şeful secţiei de urmărire penală de la Parchetul General.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat marţi seară că a făcut solicitarea de a deveni notar public în baza Legii Curţii Constituţionale, care prevede că un fost judecător constituţional poate activa ca notar sau avocat fără examen. El a adăugat că este un drept conferit de lege care nu presupune "nicio marjă de apreciere din partea nimănui".

Citeşte şi: Înalta Curte de Casaţie şi, când vrea, Justiţie .

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.