Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Care sunt motivele pentru care cumpărăm cărți din toate domeniile

Radu Pop
anticariat

Este de la sine înțeles că noi, iubitorii de cărți, avem tendința să cumpărăm cărți din toate domeniile. Cumpărăm atât de multe cărți până când biblioteca se umple cu diferite titluri pe care, cel mai probabil, ajungem să nu le mai citim. Însă, de ce facem asta?

Este oare alegerea noastră sau suntem „influențați” în vreun fel?

În primul rând, este important de menționat că până și DEX a înglobat nevoia noastră să cumpărăm cărți din toate domeniile într-un cuvânt: biblioman. (BIBLIOMÁN, -Ă s.m. și f. Colecționar pasionat de cărți)

În al doilea rând, de cele mai multe ori, nu alegem cărțile în mod subiectiv, ci suntem influențați. Despre factorii care ne influențează alegerile și care ne determină să cumpărăm cărți din toate domeniile vom vorbi puțin mai jos.

Dar până atunci, avem o veste bună: bibliomania are un „remediu”. Acesta este Anticariat-Carti.com - un anticariat online care se ocupă de colectare cărți și care cumpără cărți din diferite domenii pe care nu le mai dorim în biblioteca noastră.

3 motive principale pentru care cumpărăm cărți din toate domeniile

1. Rețelele sociale ne provoacă în colectare de cărți

Bagheta magică a rețelelor sociale este aceea că pot să aibă o influență profundă. Așadar, recomandările pentru cititori pot să vină din diverse surse cum ar fi:

  • O persoană pe care o apreciem (fie că este un om politic, un antrenor personal de fitness sau profesor). Cu cât suntem mai apropiați de persoana respectivă, sau cu cât o apreciem mai mult, cu atât ne inspiră mai tare.
  • Diverse aplicații pe care suntem listați și în care putem avea acces la recomandări de cărți. Mai mult, cu cât recenziile care sunt atribuite titlurilor cărților sunt mai numeroase și mai bune, cu atât crește și apetitul nostru de a cumpara carti.

2. Alegem titluri de cărți care au câștigat diferite premii

Premiile literare ne ajută să descoperim cele mai bune titluri ale anului. Indiferent că vorbim de premiile literare prestigioase (cum ar fi Premiul Nobel pentru Literatură) sau premii mai puțin consacrate, cert este că ele ne determină să cumpărăm cărți din diferite domenii.

3. Suntem familiarizați cu numele autorului

Al treilea motiv pentru care alegem să cumpărăm cărți din toate domeniile este că suntem familiarizați cu numele autorului. Sigur, familiarizarea vine sub diferite forme. Poate, unii dintre noi îl cunosc personal pe autor, în timp ce alții îl urmăresc online sau au mai citit cărți scrise de același autor.

Anticariat-Carti.com – colecteaza cartile la care dorim sa renuntam

Sigur, nimic nu este mai frumos decât o bibliotecă plină de cărți diverse, cu diferite personaje și povești. Însă, trebuie să recunoaștem că, uneori, cumpărăm cărți și nici măcar nu ajungem să le citim. Asta nu face decât să ne încarce camera și să ofere șansă prafului să se așeze pe ele.

Rezolvarea acestei probleme este oferită de Anticariat-Carti.com care cumpără cărți de la domiciliu, în București și în împrejurimi. Anticariatul achiziționează cărți din toate domeniile (de la literatură la filosofie, istorie, yoga sau enciclopedii și până la cărți vechi apărute înainte de 1940).

Echipa de la Anticariat-Carti.com se ocupă de colectare cărți

Iar vestea cea bună este că echipa lor se deplasează la domiciliu, evaluează titlurile care sunt de vânzare și fac plata pe loc. Iar astfel, cu banii primiții, putem să ne (re)apucăm să cumpărăm cărți.

Dacă vrei să-ți faci loc în bibliotecă pentru cărți noi, sau dacă ai nevoie de bani cu care să faci un cadou sau să-ți cumperi alte cărți, apelează la Anticariat-Carti.com. Numărul lor de telefon este 0721.858.460, dar îi găsești și la contact@printrecarti.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.