DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Antonel TĂNASE: Invit românii să fie alături de Guvernul Orban și să sprijine, prin vot, proiectele noastre!

In interviul acordat stiripesurse.ro, Antonel Tanase, Secretarul General al Guvernului Romaniei, Președinte PNL Sector 3 și candidat în cursa pentru Camera Deputaților a expus provocarile la care actualul guvern a fost expus in toata aceasta perioada.
-
Deși este o perioadă deosebit de grea pentru toată societatea românească, Guvernul Orban a făcut eforturi mari pentru a asigura stabilitatea economică a României, deoarece ținta noastră este una singură - dezvoltarea țării noastre. Toți românii din diaspora trebuie să știe că am luat toate măsurile posibile în condițiile date pentru limitarea efectelor negative ale pandemiei COVID-19, deși, când ne-am asumat guvernarea, am găsit stocurile sanitare goale. De asemenea, am luat măsuri pentru limitarea urmărilor economice negative ale pandemiei, acordând diverse tipuri de granturi pentru companii. De asemenea, a fost acordată o sumă de 30 miliarde de lei, echivalentul a 2,9% din PIB, prin scheme de garantare pentru asigurarea lichidității companiilor. La aceste măsuri de susținere a economiei se adaugă și efortul bugetar suplimentar de 9,8 miliarde lei, cheltuieli legate direct de COVID-19. O parte importantă dintre aceste măsuri a fost finanțată din fonduri europene, care au ajuns la o sumă record atrasă în ultimii ani, cu peste 6 miliarde de euro plăți încasate de la Comisia Europeană în perioada noiembrie 2019 – octombrie 2020.
Totodată, am mărit pensile și salariile, nu cât ne-am fi dorit, ci cât ne-au permis resursele economice disponibile după guvernările dezastruoase anterioare. De asemenea, nu am crescut taxele și impozitele și ne propunem să le menținem la același nivel. Vrem să dezvoltăm România și avem în implementare un plan de 100 de miliarde de euro, care se va întinde pe o perioadă de zece ani.
Dezvoltarea infrastructurii de transport, digitalizarea administrației publice și atragerea de fonduri europene sunt priorități absolute pentru Guvernul Orban și se vor afla în topul priorităților noastre în viitorul Parlament. Demararea lucrărilor de construcție la autostrada Sibiu-Pitești, pentru care s-a reușit obținerea unei finanțări nerambursabile pentru prima etapă de la Comisia Europeană, în valoare de 875,5 milioane de euro, avansarea lucrărilor la drumul expres Craiova-Pitești și pentru Autostrada Unirii fac parte, de asemenea, din obiectivele strategice ale Guvernului. Acestea se adaugă unui alt obiectiv de importanță națională al actualului Guvern și al meu personal, din postura de viitor parlamentar PNL, respectiv finalizarea autostrăzii de centură a municipiului București, la care în acest an au fost deblocate lucrările și va începe munca în forță pentru toate cele trei tronsoanele. Bucureștiul este singura capitală din Uniunea Europeană fără o autostradă de centură. România este singura țară din Uniunea Europeană fără infrastructură de transport dezvoltată. Cozile inadmisibile la granițele României și deplasarea deosebit de dificilă în sistemul rutier românesc, alături de cozile nesfârșite la ghișeele de taxe și impozite trebuie să devină istorie. Acestea se numără printre principalele motive pentru care mulți români au fost nevoiți să își părăsească țara natală și să caute o viață mai bună printre străini. Îi invit să ne fie alături, să fie alături de Guvernul Orban și să sprijine, prin votul lor, proiectele noastre de interes național. Românii trebuie să fie încrezători că, sub guvernarea Orban, România va deveni o țară cu adevărat normală, în care poți să trăiești civilizat, în care eforturile depuse pentru plata taxelor și impozitelor sunt răsplătite cu infrastructură rutieră modernă, cu servicii de sănătate și de educație de calitate și cu protecție socială. Cel mai important obiectiv al nostru rămâne, însă, bunăstarea cetățeanului.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.