Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Antonel TANASE: Ne dorim ca dublarea numărului senatorilor și deputaților pentru diaspora să se materializeze cât mai curând!

Slaba reprezentare a romanilor de pretutindeni in Parlamentul Romaniei este o tema mult dezbatuta. Majoritatea partidelor cel putin declarativ au fost de acord ca numarul parlamentarilor de diaspora sa creasca. Partidul National Liberal prin vocea lui Antonel Tanase, Secretar General al Guvernului, ne-a precizat urmatoarele:
"În prezent, legea prevede două mandate de senator și patru de deputat pentru diaspora. Sigur că este o reprezentare neadecvată pentru numărul mare de români din afara granițelor României. În același timp, neavând o evidență clară a concetățenilor care trăiesc în străinătate, este greu de găsit formula ideală de reprezentare, în condițiile în care doar în jur de 700.000 de români sunt înregistrați oficial ca având domiciliul în alt stat decât România. Se fac însă pași și există voință politică, la nivelul Guvernului, al Președinției și al Parlamentului, de a mări reprezentarea românilor din diaspora în Legislativ. Se ia în calcul încă de anul trecut dublarea numărului senatorilor și deputaților pentru diaspora și ne dorim ca această propunere să se materializeze cât mai curând."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.