Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Antonescu despre Patriciu: Una din marile personalitati romane, un vizionar

crin_antonescu_dinu_patriciu

El a precizat ca ii este greu sa vorbeasca despre acesta la trecut si ca il considera una dintre marile personalitati ale Romaniei, un vizionar, un mare om.

"Îmi este greu să vorbesc la trecut despre Dinu Patriciu. Aş vrea să spun de la bun început un lucru pe care-l cred cu tărie, acela că a fost un om mare, una din puţinele mari personalităţi pe care societatea românească, fost comunistă, le-a produs, văzut, cunoscut, la care a avut şansa. A fost unul dintre puţinii oameni cu viziune, a fost un vizionar!

Sunt trei lucruri pe care numai el le-a făcut: în primul rând, PNL, partid istoric, a fost reînfiinţat de marii supravieţuitori Câmpeanu, Quintus etc., dar liberalismul şi discursul liberal a fost reînfiinţat în România de Dinu Patriciu pentru că el a fost cel care a vorbit primul despre valorile esenţiale ale liberalismului. A avut o viziune despre politică, chiar dacă nu mulţi au împărtăşit-o! În al doilea rând, Dinu Patriciu a fost nu doar un performer economic prin cifra de afaceri, ci omul care a vorbit despre capitalism în vremuri când era cu totul impopular, trezeai ostilitate, despre faptul că în spatele banilor stau ideile, inovaţiile. A avut mereu idei economice de amploare, de dezvoltare, de business. Astăzi pare simplu să vorbeşti despre bani, profit etc., în 1990 era extraordinar să vorbeşti despre astfel de lucruri, , iar acest om a ştiut nişte lucruri şi a avut curajul să le rostească, şi pentru acest lucru i-am mulţumit într-un congres al PNL. În al treilea rând, Dinu Patriciu, un om care frecventa multe limbi, culturi, pieţe, a fost un patriot. A iubit România! A fost singurul om care a avut o viziune de dezvoltare a capitalismului în România!

Speranţa mea e ca din aceste lucruri merită să ne rămână ceva. Dinu Patriciu a avut calităţi, a avut defecte, a fost un personaj extraordinar de complicat, a avut prieteni, duşmani, important e ca nouă, celorlalţi, să ne rămână aceste lucruri. Dinu Patriciu a fost un om mare a cărui capacitate de a produce idei este atât de rară într-o lume ca lumea românească! Transmit condoleanţe familiei Patriciu! Dumnezeu să îl odihnească în pace!", a scris Antonescu pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.