Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Antonio Guterres îi îndeamnă pe membrii ONU să coopereze mai mult în lupta împotriva terorismului

terorism

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a lansat un apel joi către membrii Naţiunilor Unite să coopereze mai mult în lupta împotriva terorismului, un flagel care "divizează comunităţile, exacerbează conflictele şi destabilizează regiunile", informează AFP, potrivit Agerpres.

În deschiderea primei conferinţe mondiale organizată vreodată de ONU pe această temă, Antonio Guterres a subliniat că "prioritatea principală este de a trebui să muncim împreună". "Trebuie să ameliorăm cooperarea internaţională şi schimbul de informaţii, construirea a noi parteneriate pentru a găsi soluţii practice", a subliniat el. 

Organizată pentru două zile, conferinţa care reuneşte responsabili din zece agenţii antiteroriste, cuprinde sesiuni cu uşile închise şi altele deschise reprezentanţilor societăţii civile.

Citește și: Ministrul de Interne al Turciei le-a interzis oficialilor de rang înalt din CHP să participe la înmormântările soldaților turci

Miercuri, SUA au anunţat că şi-au redus nivelul de reprezentare la conferinţă şi şi-au redus cu 2 milioane de dolari angajamentele lor financiare pentru Biroul antiterorist al ONU, creat în urmă cu un an, în semn de protest faţă de neparticiparea societăţilor civile la întreaga conferinţă. 

Antonio Guterres nu a evocat aceste critici. El a relevat că "natura transnaţională a terorismului implică o cooperare multilaterală". În afară de acest obiectiv, conferinţa trebuie să permită - a adăugat el - "să se focalizeze asupra prevenirii" mai degrabă decât să gestioneze consecinţele atacurilor şi să apere drepturile omului în cursul luptei antiteroriste.

Citește și: Departamentul de Stat al SUA critică decizia de anulare a alegerilor de la Chişinău

Înfrângerile militare ale grupării jihadiste Statul Islamic în Irak şi în Siria anul trecut se traduc prin "combatanţi terorişti străini în mişcare, revenind acasă sau deplasându-se în noi teatre de conflict", a mai relevat secretarul general al ONU. Acest subiect urmează să constituie obiectul unei şedinţe cu uşile închise joi după-amiază.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.