Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Antrenorul de AUR, despre școala online: Copiii sunt stresați. Riscul ca ei să nu poată merge mai departe este mare

arhiva personala
Florian Colgeac

Educația făcută față în față este absolut fundamentală. Școala online ar fi trebuit să însemne lecții online de bune practici, dar Ministerul Educației nu a creat o platformă educațională care să favorizeze acest tip de învățare. De această părere este Florian Colceag, cunoscutul „antrenor de genii”. Pentru a schimba fața educației în România, „antrenorul de genii” s-a lansat în cursa pentru Parlament, pe lista AUR de Buzău.

Florian Colgeac semnalează că educația din România în momentul actual este sub nivelul mării, iar Ministerul Educației ar trebui să-și facă treaba, pentru că o criză nu se rezolvă de la sine.

Ministerul Educației a avut timp și ar fi putut să creeze o platformă educațională care să favorizeze educația online, dar educația făcută față în față este absolut fundamentală. Pe de altă parte, platforma ar fi permis să se introducă lecții online de bune practici. Trebuie văzut de ce a întârziat Ministerul Educației cu măsurile care trebuiau luate”, a explicat profesorul Colceag.

Potrivit „antrenorului de genii”, în această pandemie se schimbă paradigma în educație, copilul ajungând să îl învețe pe profesor, iar în acest fel se va schimba și modul de abordare a problemelor. Colceag îndeamnă profesorii să aibă contacte cu elevii ca de la om la om, și să nu facă uz de pedepse, note și teme nenumărate.

Acum avem de a face cu copii care sunt stresați, dacă sunt ținuți în casă în loc să poată să acționeze. Ei vor avea riscuri foarte mari de cum vor putea merge în continuare. Profesorii să nu uite că sunt oameni și că un copil trebuie învățat în primul rând să fie om, să fie patriot, să-și iubească țara, să înțeleagă nevoile, să participe la rezolvare, astea sunt lucruri pe care orice profesor cu suflet le poate face. Materia se uită în procent foarte mare, dar să înveți să fii om adevărat, să-ți ajuți colegii și oamenii de lângă tine, asta este un lucru pe care școala ar trebui să-l facă”, a precizat Colceag.

Educația și meritocrația se află în centrul preocupărilor AUR, cea mai tânără formațiune de pe scena politică din România, care pledează pentru redeschiderea școlilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.