Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Antrenorul naționalei de handbal masculin, înaintea debutului în preliminariile CM2019: 'Trebuie să câştigăm primul meci, dar vrem trei victorii'

Federatia Romana de Handbal
handbal

Naţionala de handbal masculin a României va debuta, joi, la Bolzano, în compania Italiei, la turneul din primul tur preliminar al CM-2019. Antrenorul Xavi Pascual spune că echipa este pregătită, e ”pe drumul cel bun” şi că trebuie câştigat primul meci, dar şi-a propus trei victorii.

Primul tur al preliminariilor CM2019 se desfăşoară sub formă de turnee, la care participă echipe împărţite în şase grupe. România va juca, începând de joi, la Bolzano, cu Italia (ora 20.00), cu Insulele Feroe (vineri, ora 17.30) şi cu Ucraina (sâmbătă, ora 19.15).

Echipa României se află deja în Italia, iar înaintea plecării antrenorul spaniol Xavi Pascual a declarat: ”Cred că suntem pregătiţi, dar cred că toate echipele sunt pregătite, va fi dificil pentru toţi, trebuie să ne concentrăm la primul pas, iar acest prim pas este primul meci. Vrem să jucăm, trebuie să arătăm stilul nostru de joc, sper să putem să arătăm mai mult decât la Călăraşi (la Trofeul Carpaţi – n.r.) şi cred că suntem pe drumul cel bun. Am ales 18 jucători pentru că am avut probleme medicale cu câţiva jucători, înainte de meci îi voi alege pe cei 16. Trebuie să câştigăm primul meci, dar ne propunem să câştigăm şi meciul doi şi apoi meciul trei”, anunță News.ro.

La rândul său, preşedintele FR Handbal, Alexandru Dedu, a precizat: ”Într-o discuţie cu antrenorul naţionalei, am căutat soluţii pentru revenirea în lumea bună a handbalului. O opţiune este să te califici, iar alta sa organizezi competiţii importante precum Europene sau Mondiale. Din păcate, a doua variantă este imposibilă din cauza infrastructurii, aşa că ne rămâne varianta grea. Este într-adevăr foarte importantă calificarea la Campionatul Mondial deoarece este singura cale de a reintra în topul mondial masculin”.

Doar prima clasată în fiecare grupă se va califica în faza play-off a competiţiei, cu meciuri eliminatorii programate în 8-10 iunie, respectiv 12-14 iunie.

Campionatul Mondial din 2019 va avea loc între 10 şi 27 ianuarie în Germania şi Danemarca. Europa va fi reprezentată de 13 echipe.

În prezent, Franţa, în calitate de campioană mondială en-titre, alături de Germania şi Danemarca, gazdele turneului final, sunt calificate direct.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.