Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunț al Ministerului Tineretului și Sportului în timp ce angajații unităților subordonate sunt în GREVĂ: Salariile celor din minister vor fi majorate

Digi 24
Ioana Bran

Ministerul Tineretului și Sportului anunță că salariile angajaților din minister vor fi majorate de la 1 ianuarie 2019, în condițiile în care angajați din unităţile subordonate MTS, cluburi sportive municipale, complexuri sportive naţionale au intrat în grevă, transmite Mediafax.

"Ministerul Tineretului și Sportului anunță că nici una dintre unitățile din teritoriu nu și-a întrerupt activitatea în urma grevei generale anunțată pentru astăzi de către conducerea Sindicatului Național Sport și Tineret. De asemenea, activitatea sportivă a loturilor și echipelor naționale nu a fost deloc afectată și se desfășoară în condiții normale. Cifra de aproape 4.000 de greviști anunțată de conducerea SNST nu poate fi reală, din simplul motiv că MTS are doar 2998 angajați.Mai mult, MTS a solicitat unităților din teritoriu date exacte ale situațiilor locale și, din informațiile centralizate până la această oră, dintre cei 2998 de angajați, doar aproximativ 200 se află în grevă, (deci un procent de 7% din nr total al salariaților), situație care nu mai poate fi asimilată cu termenul de „grevă generală”, potrivit unui comunicat de presă al ministerului Tineretului și Sportului, remis miercuri MEDIAFAX.

Potrivit MTS, nici cei aproximativ 200 de salariați aflați în grevă nu au depus solicitări către directorii de unități, cu 48 de ore înainte, ci doar au semnat niște tabele de adeziune.

În contextul protestelor declanșate de Sindicatul Național Sport și Tineret, Ioana Bran a solicitat Curții de Conturi un audit cu privire la aplicarea Legii salarizării personalului în minister și în direcțiile subordonate din teritoriu pentru a verifica modalitatea de aplicare a legii cadru privind salarizarea personalului.

"De asemenea, salariile angajaților din MTS vor fi majorate de la 1 ianuarie 2019, conform Legii-cadru 153/2017. Creșterile salariale vor continua, astfel încât, până în anul 2022, vor fi eliminate inechitățile. Tot de la 1 ianuarie 2019, vor putea fi acordate sporurile pentru condiții vătămătoare, așa cum sunt ele prevăzute de Regulamentul-Cadru din HG nr. 917/2017. În ceea ce privește orele suplimentare sau munca în zilele nelucrătoare, legislația în vigoare nu prevede plata suplimentară a acestora, ci doar recuperarea lor. (...) În legătură cu problemele de încadrare în grila salarială a angajaților, MTS nu poate face reîncadrări la nivelul instituțiilor subordonate, neavând temeiul legal pentru aceasta. MTS nu are competențe de a modifica legile în vigoare", potrivit sursei citate.

Ministerul Tineretului și Sportului mai arată că activitatea sportivă nu va fi deloc afectată de rectificarea bugetară, care vizează în mare parte capitolele cheltuieli de capital și bunuri și servicii și precizează că angajații federațiior nu pot fi în conflict de muncă cu MTS pentru că federațiile sunt entități de drept privat, iar angajații nu sunt salariați MTS.

"De asemenea, din informațiile preliminarii primite din teritoriu până la această oră, activitatea sportivă , în principal a loturilor naționale, nu este afectată. Suntem convinși că avem angajați responsabili, care dau dovadă de înțelepciune și realizează ce ar însemna întreruperea activității pentru pregătirea sportivilor de performanță", mai transmite MTS.

Precizările vin în contextul în care Sindicatul Național Sport și Tineret a anunțat că salariaţii din unităţile subordonate Ministerului Tineretului şi Sportului, cluburi sportive municipale, complexuri sportive naţionale, case de cultură ale studenţilor au intrat în grevă generală, fiind nemulțumiți de salarizare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.