Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunț de ultimă oră Al Autorității Electorale Permanente în privința secțiilor de votare

AEP

Autoritatea Electorală Permanentă a elaborat şi a lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre pentru aprobarea setului de condiţii minimale pe care trebuie să le îndeplinească locurile în care funcţionează secţiile de votare, precum şi a dotării acestora.

Potrivit unui comunicat remis joi AGERPRES, proiectul de act normativ urmăreşte să reglementeze principiile care trebuie avute în vedere la stabilirea localurilor în care se desfăşoară votarea, caracteristicile spaţiilor în care vor fi amenajate secţiile de votare, accesul în localul secţiei de votare, inclusiv pentru persoanele cu handicap locomotor, dotarea secţiilor de votare cu urne de vot fixe sau speciale, cabine, ştampile, echipament informatic, formulare, telefoane, fax-uri. Proiectul de act normativ mai are în vedere principalele caracteristici tehnice pentru confecţionarea cabinelor şi urnelor de vot, pentru securizarea, amplasarea, manevrarea şi depozitarea acestora. AEP precizează că pentru elaborarea proiectului de hotărâre este necesară consultarea Ministerului Afacerilor Interne şi a structurilor asociative ale autorităţilor administraţiei publice locale.

Actul normativ a fost publicat pe 2 martie pe site-ul www.roaep.ro, la secţiunea "Legislaţie electorală - Dezbatere publică". Potrivit AEP, observaţiile şi propunerile se transmit la adresa de email office@roaep.ro în termen de 15 zile calendaristice de la data afişării documentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.