Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunț de ULTIMĂ ORĂ al CSM - Doi procurori DNA pleacă din funcții de conducere

mediafax.ro
CSM sigla - Consiliul Superior al Magistraturii

Secția pentru procurori a CSM a constatat încetarea de drept a delegării pentru procurorii DNA Florentina Mirică și Carmen Simona Ricu, care au ocupat funcțile de șef al Serviciului de combatere a corupției în justiție, respectiv șef al Serviciului de reprezentare la ÎCCJ, scrie Mediafax.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a constatat încetarea de drept a delegării în funcţia de procuror şef al Serviciului de combatere a corupţiei în justiţie din cadrul Secţiei de combatere a corupţiei a

Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a Florentinei Mirică, începând cu data de 23 octombrie.

Secția a constatat și încetarea de drept a delegării în funcția de procuror-șef al Serviciului de reprezentare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie II din cadrul Secţiei judiciare penale a DNA a lui Carmen Simona Ricu, începând cu data de 1 noiembrie.

Florentina Mirică este cunoscută ca fiind o apropiată a fostei şefe a Direcţiei, Laura Codruţa Kovesi. De altfel, Kovesi a mers de mai multe ori la sediul CSM, pentru a o susţine pe Mirică în acţiunea disciplinară. Ea a instrumentat dosare controversate. Printre acestea se numără şi cel al lui Gabriel Oprea, fost ministru de interne. De altfel, în dosarul în care este investigat Gabriel Oprea, dar şi fostul ministru de Interne Petre Tobă şi fostul şef al Direcţiei de Informaţie şi Protecţie a MAI, Florentina Mirică a fost şi cercetată disciplinar, fiind acuzată că a divulgat date confidenţiale din dosar. Pe 27 iunie, Secţia pentru Procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis respingerea acestei acţiuni disciplinare.

Citește și: Schimbare BOMBĂ în noua Lege a Pensiilor - Mii de pensionari, OBLIGAȚI să acționeze .

Și Carmen Simona Ricu a fost vizată de o acțiune disciplinară. Procurorii CSM au respins acțiunile disciplinare ale IJ împotriva adjunctului DNA, Marius Iacob, și procurorului Carmen Simona Ricu, după ce au fost anchetaţi pentru abateri în legătură cu reprezentarea instituţiei în procesul Iorga-DNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.