Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunț de ultimă oră al USR: Partidul va organiza o dezbatere pe tema votului prin corespondenţă! 'Reforma electorală este una dintre priorităţile majore'

usr uniunea salvati romania

USR va organiza, pe 28 februarie, o dezbatere pe tema votului prin corespondenţă, cu participarea reprezentanţilor instituţiilor competente în domeniu şi a societăţii civile interesate, informează un comunicat al partidului, transmis duminică AGERPRES.

Potrivit sursei citate, reforma electorală a fost şi este una dintre priorităţile majore ale USR. După reducerea numărului de semnături necesare candidaturilor şi a pragurilor electorale, USR propune acum îmbunătăţirea votului prin corespondenţă.

Citește și: Guvernul umblă iarăsi la Codul Fiscal! Ce impozit vrea să modifice acum

"Ideea pe care am mers este extinderea acestei modalităţi alternative de vot şi la românii din ţară, nu doar din străinătate, la parlamentare şi la alegerile prezidenţiale. Modificările şi completările sunt substanţiale, fiind făcute la nu mai puţin de 3 legi. Ele includ şi facilitarea votului persoanelor care trăiesc în străinătate, fără forme legale", a declarat Matei Dobrovie, deputat USR şi iniţiator al propunerii legislative.

El a afirmat că USR îşi doreşte ca această lege să poată fi aplicată la alegerile prezidenţiale din 2019, "astfel încât să nu mai existe cozi uriaşe la secţiile de votare şi restrângeri ale dreptului la vot".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.