Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunț DUR făcut de SUA în privința Phenianului: Presiune URIAȘĂ pusă pe China, Japonia și Coreea de Sud

www.nasul.tv
Kim Jong Un

Ambasadoarea americană la ONU, Nikki Haley, a afirmat duminică într-un mesaj în reţeaua Twitter că Statele Unite "nu mai au ce discuta despre Coreea de Nord", iar "China ştie că trebuie să acţioneze. Japonia şi Coreea de Sud trebuie să crească presiunea. Nu e doar o problemă a SUA. Va necesita o soluţie internaţională", transmite Reuters.

În aceeaşi reţea socială, Haley a distribuit apoi un link către fotografii de la manevre efectuate duminică de aviaţiile militare americană, japoneză şi sud-coreeană în peninsula Coreea. Statele Unite au participat la exerciţiu cu două bombardiere supersonice B-1B, ca răspuns la lansarea de vineri a unei rachete balistice intercontinentale nord-coreene.

Citește și: Un adevărat `RĂZBOI CIVIL` în Venezuela: Morţi şi răniţi înainte şi după deschiderea urnelor / LIVE VIDEO

Ulterior, într-o declaraţie la Naţinile Unite, ambasadoarea SUA a afirmat că "o nouă rezoluţie a Consiliului de Securitate care nu creşte semnificativ presiunea internaţională asupra Coreei de Nord nu are nicio valoare. De fapt, este mai rea decât nimic, deoarece îi trimite dictatorului nord-coreean mesajul că comunitatea internaţională nu doreşte să se confrunte serios cu el". "China trebuie să decidă dacă vrea în sfârşit să facă acest pas vital", a adăugat ea, anunță Agerpres.

Citește și: Se aprinde Orientul: Arabia Saudită acuză Qatarul că vrea să declare război

Reuters reaminteşte că Statele Unite discută cu China un proiect de rezoluţie a Consiliului de Securitate al ONU pentru impunerea unor sancţiuni mai dure împotriva Coreei de Nord. Documentul a fost propus Beijingului de Haley după ce Coreea de Nord a testat o rachetă intercontinentală pe 4 iulie, iar între timp Phenianul a mai efectuat un test similar. Marţea trecută, ambasadoarea declarase că SUA au înregistrat progrese în dialogul cu China.

Unii diplomaţi se aşteptau la o nouă convocare a Consiliului de Securitate luni, dar încă nu a fost formulată nicio cerere în acest sens. Surse diplomatice menţionate de Reuters afirmă că Rusia şi China consideră că nu trebuie adoptate noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord decât dacă regimul de la Phenian testează o rachetă cu rază lungă de acţiune sau o armă nucleară. Un oficial din ministerul apărării de la Moscova a afirmat că racheta nord-coreeană lansată vineri a fost de tipul cu rază medie, contrazicând astfel evaluarea Pentagonului şi a militarilor sud-coreeni potrivit cărora racheta a fost intercontinentală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.