Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunţ al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate: 'Să ne bucurăm de Natură, dar să o și respectăm cum se cuvine'

gunoaie

Minivacanța de Sfânta Mărie Mare a fost un prilej pentru mai bine de 10.000 de români să se apropie din nou de Natură, în inima Bucegilor.

Din păcate însă, foarte mulți turiști veniți cu cortul sau cu rulota pe Platoul Padina, deși camparea în zonă este interzisă, au lăsat acasă nu doar grijile, ci și cele mai elementare norme ale bunului simț, uitând că în Parcul Național Bucegi există anumite reguli care nu pot fi încălcate. Au făcut focul lângă pădure, tranformând muntele într-o imensă terasă cu miros de grătare și bubuit de muzică de bâlci, şi-au spălat vasele şi rufele în apa curgătoare, au folosit râul Ialomiţa ca pe o toaletă publică şi au lăsat munţi de gunoaie în urma lor, peste tot.

Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP) constată cu regret lipsa de reacție a Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva, administratorul Parcului Național Bucegi, care ar fi putut anticipa astfel de forme de manifestare ale turiștilor, luând măsurile necesare împiedicării sau restrângerii acestora.

Unde sunt coșurile de gunoi și tomberoanele, domnule Iuncu? Unde sunt toaletele ecologice, pentru ca turiștii să nu mai transforme apa Ialomiței într-un closet, domnule Iuncu? Nu previzionați că veți fi vizitați de atâția “iubitori” ai naturii?! Care este latura preventivă a activității dumneavoastră? Ce caută mii de autoturisme de tot felul staționate în perimetrul Parcului? Ce acțiuni ați întreprins dumneavoastră, ca șef al administrației Parcului Național Bucegi? Autoritățile competente iau măsuri, dar o pot face doar prin intermediul structurilor cu atribuții în acest domeniu!

Nu mai vorbim de obligația noastră, a tuturor consumatorilor de frumos, de a proteja Natura, pentru a ne putea bucura de bogățiile sale și pe viitor, atât noi, cât și generațiile ce vor urma. Este o datorie pe care, din păcate, o parte însemnată dintre concetățenii noștri nu au înțeles-o.

Avem convingerea totuși că, în cele din urmă, toți românii vor pricepe că, în cazul acesta, cu o floare chiar se poate face primăvară: un pet în minus înseamnă un mediu mai curat, se anunţă într-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.