Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunț alarmant! Primarul Kievului: 'Suntem încercuiți'/ UPDATE: Nu am spus așa ceva. Ciudat ca informația a fost distribuită de conturi ucrainene

stirileprotv.ro
Vitali Klitschko

UPDATE: Ulterior primarul Kievului a revenit și a susținut că nu ar fi spus asa ceva: „O sursă a distribuit informația făcând referire la o declarație a mea și a ajuns și pe unele conturi de Telegram ucrainești. Nu credeți”

Pe măsură ce trupele ruse se apropie de capitala Ucrainei, primarul Kievului este atât plin de mândrie pentru spiritul cetățenilor săi, cât și îngrijorat de cât de mult pot rezista.

Într-un interviu acordat duminică The Associated Press, după o noapte istovitoare de atacuri rusești la periferia orașului, primarul Vitali Klitschko a tăcut câteva secunde când a fost întrebat dacă există planuri de evacuare a civililor dacă trupele ruse reușesc să cucerească Kievul.

„Nu putem face asta, pentru că toate căile sunt blocate”, a spus el în cele din urmă. „În acest moment suntem încercuiți.” „Suntem aproape de o catastrofă umanitară.” „În acest moment, avem curent electric, acum avem apă și încălzire în case. Dar infrastructura este distrusă pentru a livra alimente și medicamente.”

Când trupele ruse au invadat Ucraina joi, orașul de 2,8 milioane de locuitori a reacționat inițial cu îngrijorare, dar și cu o măsură de stăpânire pe sine. Cu toate acestea, nervii au început să se destrame când magazinele alimentare au început să se închidă, iar renumitul sistem de metrou adânc al orașului și-a transformat stațiile în adăposturi anti-bombe.

Vezi și: Ministrul Apărării din România anticipează un asalt total în Kiev: 'Comandanţii militari au propus ca noaptea aceasta şi ziua de mâine să fie decisive'

Primarul a confirmat că nouă civili în Kiev au fost uciși până acum, inclusiv un copil.

„Vânăm acești oameni și va fi mult mai ușor dacă nimeni nu este pe stradă”, a explicat Klitschko, spunând că șase „sabotori” ruși au fost uciși sâmbătă seara.

Vezi și: Rușii au schimbat strategia în cucerirea Kievului: atacă din sud; un lung convoi de vehicule militare avansează către Capitală

Înaintarea trupelor ruse asupra orașului a fost mai lentă decât se așteptau mulți experți militari.

„Tocmai am vorbit cu președintele (Volodymyr Zelenskyy). Toată lumea nu se simte atât de bine”, a spus Klitschko, adăugând că angajații guvernului ucrainean au fost șocați, dar nu deprimați. „Ne arătăm caracterul, cunoștințele, valorile noastre.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.