Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunţ de la Ministerul Educaţiei: Şcolile vor fi închise luni în şase judeţe

facebook.com
scoala inchisa scoli

Cursurile şcolilor din judeţele Arad, Gorj, Mehedinţi şi Timiş vor fi suspendate, luni, din cauza vremii nefavorabile, anunţă Ministerul Educaţiei. Măsura a fost luată de comitetele pentru situaţii de urgenţă şi va fi valabilă şi marţi în judeţul Timiş, în 39 de şcoli din judeţul Arad şi o unitate de învăţământ din Satu Mare, transmite news.ro.

CITEȘTE ȘI: Cel mai puternic antioxidant: Fructele care te păzesc de zeci de boli

Potrivit Ministerului Educaţiei, autorităţile din judeţele Arad, Gorj, Mehedinţi şi Timiş au decis, în urma reuniunilor comitetelor pentru situaţii de urgenţă, suspendarea integrală a cursurilor şcolare pentru ziua de luni, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Pentru unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Timiş, suspendarea completă a cursurilor a fost extinsă şi pentru 18 decembrie.

"De asemenea, marţi, 18 decembrie, ca urmare a unor avarii la reţeaua de energie electrică nu vor avea loc ore de curs în şcolile din 39 de localităţi din judeţul Arad. Din acelaşi motiv, o unitate de învăţământ din judeţul Satu Mare nu va organiza cursuri în intervalul 17-18 decembrie. Informaţiile au fost comunicate de inspectoratele şcolare judeţene în cursul zilei de duminică, 16 decembrie, în urma deciziilor luate la nivel local în comandamentele pentru situaţii de urgenţă", arată sursa citată.

UPDATE: Peste 60 de școli din Caraș-Severin rămân închise luni, din cauza ninsorilor abundente, 30 dintre ele neavând curent electric, iar 26 nu au căldură. Și în patru localități din Bihor, cursurile vor fi suspendate.

Un număr de 62 de unități de învățământ din județul Caraș-Severin vor fi închise luni, ca urmare a ninsorilor abundente din ultimele zile.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Caraș-Severin, 30 dintre școli nu sunt alimentate cu energie electrică, 26 de unități de învățământ nu au căldură, iar în cazul altor șase, drumurile spre școli sunt închise.

Conform ISU Caraș-Severin, duminică seara, cinci grupuri electrogene, dintre care patru primite în sprijin de la inspectoratele pentru situații de urgență din Gorj, Dolj, Mehedinți și Vâlcea, vor fi montate pentru a asigura energia electrică în localitățile Marga, Doman, Târnova, Fîrliug și la Spitalul din Oravița, ca rezervă.

În total, în județul Caraș-Severin, sunt 46 de localități nealimentate cu energie electrică.

Cursurile școlare vor fi suspendate, luni, și în patru localități din județul Bihor, din cauza întreruperilor electrice cauzate de căderile de zăpadă.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Bihor, Claudiu Damian, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că vor fi suspendate cursurile în școlile din Avram Iancu, Brusturi, Căbești și Chijic.

În județul Bihor au fost afectate, duminică, de întreruperi de curent un număr de 79 de localități în urma ninsorilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.