Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANUNŢ direct din Parlament. Ce obligaţie are SRI faţă de cele şase milioane de români care au fost interceptaţi

www.profit.ro
SRI

Preşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul SRI, Claudiu Manda, a explicat astăzi ce obligaţie are Servciul Român de Informaţii faţă de românii ale căror telefoane le-a interceptat.

Claudiu Manda, a declarat joi că persoanele care au fost interceptate ar trebui să fie obligatoriu notificate, iar în cazul în care nu se întâmplă acest lucru să existe sancţiuni, conform News.ro.

Citeşte şi: Judecătorii CCR au găsit ERORI pe linie în noile prevederi ale Legii privind Consiliul Superior al Magistraturii

"Avem la comisie situaţii în care au fost persoane ascultate pe o perioadă îndelungată de timp, până la cinci ani, avem la comisie mandate în care se vorbeşte de 80 de persoane interceptate, din discuţii înţelegem că există mandate de supraveghere cu mult mai mult de 100 de persoane, se vorbea chiar de 400 de persoane. (...) Propunerea pe care am gândit să o transmitem inclusiv Comisiei speciale pentru legile în domeniul securităţii este de a se modifica legislaţia în sensul introducerii obligaţiei ca toate persoanele care au fost interceptate să fie notificate, în sensul introducerii de sancţiuni, pentru că astăzi există în lege astfel de obligaţii, dar nu există sancţiuni pentru situaţiile în care persoanele nu au fost notificate sau notificări trimise prin poştă fără să ajungă la respectivii", a spus Manda, într-o conferinţă de presă, la Palatul Parlamentului.

Citeşte şi: Trump, lovitură DEVASTATOARE pentru Germania. Decizia de ultimă oră care va afecta GRAV industria auto

El a adăugat că în cazul acestor notificări trebuie să existe şi nişte excepţii, dacă este vorba de ameninţări la adresa securităţii naţionale, cazuri de terorism sau de contraspionaj.

"Considerăm că ar trebui să existe într-o legislaţie obligativitatea ca persoanele cărora le-au fost restrânse aceste drepturi şi libertăţi să fie notificate într-un termen de maxim doi ani de la data încheierii mandatelor puse în practică de supraveghere sau de restrângere a acestor drepturi", a precizat Claudiu Manda.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.