Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunț ÎNFIORĂTOR din SUA: Potențialul unui RĂZBOI cu Coreea de Nord CREȘTE cu fiecare zi! Declarație EXPLOZIVĂ a lui Trump

Foreign Policy
kim jong un donald trump

Consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe HR McMaster a declarat sâmbătă că potenţialul unui război cu Coreea de Nord creşte cu fiecare zi, în opinia sa, Coreea de Nord reprezentând "cea mai mare ameninţare imediată la adresa Statelor Unite", transmite CNN.

"Creşte în fiecare zi, ceea ce înseamnă că suntem într-o cursă pentru a putea rezolva această problemă", a declarat McMaster, întrebat decă lansarea, de către Coreea de Nord, a unei rachete balistice marţi a crescut posibilitatea unui război.

Citește și: Lovitură de teatru la ONU - SUA s-au retras din procesul de pregătire a unui Pact mondial privind migranţii şi refugiaţii

Preşedintele Donald Trump rămâne decis în ceea ce priveşte denuclearizarea completă a Peninsulei Coreene, a spus el, adăugând că există şi modalităţi "nonmilitare" de rezolvare a acestei probleme, cum ar fi aceea de a cere Chinei să impună sancţiuni şi mai mari regimului de la Phenian.

"Există modalităţi de a rezolva această problemă fără a se ajunge la conflictul armat, dar este o cursă, pentru că se apropie tot mai mult şi nu a mai rămas prea mult timp", a afirmat McMaster, referindu-se apoi la liderul nord-coreean Kim Jong Un. "Cu fiecare lansare de rachetă sau test nuclear, el a crescut capacităţile ţării sale, a spus oficialul, conform News.ro.

"Cerem Chinei nu să ne facă nouă sau oricui altcuiva un favor. Cerem Chinei să acţioneze în interesul propriu şi credem că este în interesul ei imediat să facă mai mult", a spus McMaster, apreciind că Beijingul trebuie să ia măsuri unilaterale de tăiere a importurilor nord-coreene de petrol.

McMaster a spus că atât el, cât şi Trump consideră că un embargo petrolier total "ar fi indicat în acest moment".

Citește și: Donald Trump, 'ÎNGROPAT' de dezvăluiri BOMBĂ: Un fost consilier e gata să depună mărturie împotriva președintelui SUA privind implicarea Rusiei

Însă, în opinia sa, este foarte puţin probabil ca liderul de la Phenian să îşi schimbe comportamentul în absenţa unor sancţiuni mult mai dure şi a aplicării integrale a celor deja în vigoare.

În ceea ce priveşte opţiunile militare, McMaster a amintit că artileria convenţională şi rachetele nord-coreene au ca ţintă Seul-ul, iar "o evoluţie militară nu poate fi lipsită de riscuri". El a ţinut însă să precizeze că acţiunile Phenianului au făcut ca alianţele Americii cu Japonia şi cu Coreea de Sud să fie mai puternice ca niciodată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.