Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunţ îngrijorător al Germaniei: Capacităţile de intervenţie sunt reduse

refugiati germania

Armata germană, angajată în prezent în coaliţia internaţională împotriva Statului Islamic, se găseşte 'la limita capacităţilor sale de intervenţie' din cauza reducerilor bugetare, relevă un raport prezentat marţi, la Berlin, de însărcinatul pe probleme de apărare al Bundestagului, Hans-Peter Bartels, transmite AFP. 'Trupele sunt obosite. Lipsesc prea multe lucruri', a declarat Bartels, cerând o creştere netă a bugetului alocat Bundeswehr (armata germană).

Oficialul a avertizat că 'lipsurile bugetare permanente' pun în pericol instrucţia şi intervenţiile armatei, într-o perioadă în care, pe lângă implicarea în Siria şi Irak, militarii germani sunt prezenţi şi în Mali, unde Berlinul s-a angajat recent să contribuie cu până la 650 de oameni. Germania a decis, în noiembrie 2015, şi ridicarea plafonului efectivelor sale militare în Afganistan în cadrul unei misiuni de consiliere şi formare. În 2016, numărul acestor militari va fi de până la 980. 'Bundeswehr se află la o răscruce de drumuri', a subliniat Bartels, atrăgând atenţia şi asupra stării precare a cazărmilor. 'Personalul era şi este în anumite sectoare (...) la limita capacităţii sale de intervenţie', a adăugat raportorul, al cărui document identifică lipsuri mai ales în ce priveşte elicopterele şi avioanele de luptă.

În ultimele luni, armata germană a fost puternic criticată în privinţa calităţii echipamentelor sale, un exemplu fiind problemele de precizie a puştii de asalt G36, scoasă din uz în cele din urmă. În plus, mai multe avioane Tornado, dintre care unele sunt angajate în misiuni de recunoaştere împotriva Statului Islamic, sunt oprite la sol din cauza unor probleme tehnice. Recent, ministerul de resort a recunoscut că piloţii germani aflaţi în misiune în Siria pot fi incomodaţi pe timp de noapte de lumina din cockpit. Oficialii au dat totuşi asigurări că misiunile piloţilor nu sunt puse în pericol, întrucât aceştia zboară doar pe timpul zilei.

Ministerul Apărării, condus de Ursula von der Leyen, examinează o posibilă creştere a efectivelor militare, iar Bundestagul a votat o suplimentare de buget pentru armată, de la 33 la 35 miliarde de euro în următorii patru ani. Majorarea este însă considerată insuficientă de autorul raportului. Bundeswehr, înfiinţată în 1955, număra în 1990, în momentul reunificării germane, 600.000 de militară, faţă de 117.00 în prezent, spun cei de la Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.