Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunţ oficial al Ministerului de Externe: Ce a spus Comănescu în germania despre consumul energetic

lazar comanescu

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a exprimat joi, la Berlin, angajamentul României pentru implementarea procesului de tranziţie către o economie competitivă, bazată pe un consum energetic sustenabil şi eficient. Potrivit unui comunicat al MAE remis AGERPRES, şeful diplomaţiei române a participat la conferinţa "Dialogul de la Berlin privind tranziţia energetică" - Towards a global Energiewende şi a avut o intervenţie în cadrul panelului "How can international cooperation stimulate Energy Efficiency measures and accelerate the growth of Renewable Energy?".

Comănescu a vorbit despre "identificarea celor mai potrivite instrumente de cooperare internaţională în promovarea politicilor de eficienţă energetică şi de încurajare a sectorului resurselor regenerabile". "Ministrul Lazăr Comănescu a accentuat necesitatea corelării acestei tranziţii cu obiectivele Strategiei Uniunii Energiei, cu reiterarea importanţei politicilor de eficienţă energetică şi de promovare a resurselor regenerabile în asigurarea securităţii energetice atât în plan naţional, cât şi regional", menţionează MAE.

Comănescu a arătat, în ceea ce priveşte eforturile României pentru menţinerea unui mix energetic echilibrat, că ţara noastră întreprinde toate demersurile pentru a respecta angajamentele asumate la nivel european prin Strategia 20/20/20, Strategia de securitate energetică a UE, Cadrul energie-schimbări climatice 2030 sau prin cei cinci piloni ai noii Strategii a Uniuni Energetice, informează sursa citată. Conform MAE, Lazăr Comănescu a subliniat, de asemenea, "importanţa sprijinului politic şi financiar, la nivel european, pentru ca decarbonizarea economiei să reprezinte un succes, precum şi promovarea proiectelor de cunoaştere a celor mai bune strategii şi mijloace de finanţare pentru procesul tranziţiei energetice, în special pentru statele din Europa Centrală şi de Est". Ministrul a mai susţinut importanţa deosebită acordată proiectelor de interconectivitate cu statele parte la Tratatul Comunităţii Energiei, în mod special cu Republica Moldova, şi a pledat pentru o coordonare continuă, la nivel regional şi internaţional, pentru promovarea soluţiilor de consum energetic sustenabil.

"În acest sens a fost menţionată importanţa promovării unor politici naţionale şi europene de bună guvernare a sectorului energetic şi consolidarea la nivel european a rolului Agenţiei de Cooperare a Reglementatorilor în Domeniul Energiei - ACER", menţionează MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.