Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunț surpriză la sfârșit de an - Ana Bogdan a revenit în top 100 WTA. Ea este prima în clasamentul WTA Race

Getty Images
Ana Bogdan

Ana Bogdan a revenit în top 100 WTA, luni, tenismena din Sinaia înregistrând un salt de șapte poziții, care a propulsat-o pe locul 98, cu 684 de puncte. De asemenea, ea este prima în clasamentul WTA Race, pentru Turneul Campioanelor 2020, grație parcursului foarte bun din luna decembrie, anunță Mediafax.

În luna decembrie, Ana Bogdan a câștigat turneul ITF din Dubai (Emiratele Arabe Unite), dotat cu premii totale în valoare de 100.000 dolari, și a ajuns până în faza sferturilor de finală la turneul WTA 125K de la Limoges (Franța). Punctele obținute i-au adus revenirea în top 100 WTA, dar și clasarea pe prima poziție în clasamentul pentru Turneul Campioanelor 2020.

Liderul Poloniei sfidează atenționările Verei Jourova și ia apărarea controversatului proiect de lege ce ar permite sancţionarea judecătorilor

Astfel, România va încheia anul 2019 cu trei tenismene în top 100 WTA: Simona Halep (4 WTA), Sorana Cîrstea (74 WTA) și Ana Bogdan (98 WTA). În apropierea acestei zone se mai află Irina Begu (102 WTA), Mihaela Buzărnescu (113 WTA), Patricia Țig (114 WTA) și Monica Niculescu (118 WTA).

Ana Bogdan a beneficiat de faptul că majoritatea tenismenelor de top nu evoluează în luna decembrie, preferând antrenamentele pentru turneele din luna ianuarie, și a urcat pe primul loc în clasamentul pentru Turneul Campioanelor 2020, care s-a resetat după ediția din acest an. Românca are 229 de puncte și este urmată în această ierarhie de rusoaica Vitalia Diatchenko (192 de puncte) și belgianca Kirsten Flipkens (161 de puncte).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.