Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anuțul făcut de Fed care întărește dolarul

Washington Examiner
trezoreria Federal Reserve

Dolarul a crescut joi față de monedele importante, în urma evaluării optimiste a redresării economice a SUA făcută de Rezerva Federală, relatează Reuters potrivit Mediafax.

În cadrul reuniunii de politică monetară, Fed s-a angajat să mențină ratele aproape de zero ani de zile, până când piața va atinge „ocuparea maximă a forței de muncă” și inflația va „depăși moderat” obiectivul de inflație de 2% o perioadă de timp.

Fed se așteaptă, de asemenea, ca evoluția economiei să se îmbunătățească după scăderea indusă de coronavirus.

Dolarul a scăzut inițial după anunțul Fed și după apariția datele mai slabe decât era de așteptat despre vânzările cu amănuntul din SUA, dar a trecut în teritoriul pozitiv după comentariul președintelui Jerome Powell asupra perspectivelor economice.

Yenul japonez, văzut drept o monedă de refugiu, a ajuns la 105,035 unități/dolar, iar yuanul s-a apropiat de maximul a 16 luni, de 6,7652 unități pe dolar, pe care l-a atins marți, după vânzările cu amănuntul puternice și datele privind producția industrială.

Lira sterlină a ajuns la 1,2933 dolari, după ce a scăzut cu peste 3,5% față de moneda americană și de euro săptămâna trecută.

Dolarul australian s-a tranzacționat la 0,7304 USD, după ce datele au arătat o scădere a șomajului în august.

Fed a anunțat că va trece la stimualrea economiei, de la politica de stabilizare a piețelor financiar, că va continua achiziția de obligațiuni guvernamentale și a apreciat că economia americană va scădea în acest an cu doar 3,7%, sub prognoza din iunie de 6,5%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.