DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Apare o nouă instituție în România, cu 1.250 de angajați

Inquam Photos/ Octav Ganea
Guvernul Romaniei

Guvernul Orban va discuta, în ședința de vineri, o Ordonanță de Urgență privind care se înființează Directoratul Național de Securitate Cibernetică, o instituție care va asigura securitatea spațiului cibernetic național civil. Instituția va putea avea 1.250 de angajați, directorul va fi numit de prim-ministru și va răspunde în fața CSAT.

Citește și: Cine sunt candidații la funcția de premier. Posibile evoluții după alegerile parlamentare

„Se înființează Directoratul Național de Securitate Cibernetică, denumit în continuare DNSC, instituție publică, cu personalitate juridică, în coordonarea Prim-ministrului, finanțată din venituri proprii și subvenții acordate de la bugetul de stat. Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică - CERT-RO se desființează la momentul intrării in vigoare a prezentei ordonanțe de urgență. DNSC preia activitățile, atribuțiile și personalul Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică – CERT-RO, cu menținerea drepturilor salariale avute la data preluării. DNSC are responsabilități privind securitatea cibernetică a spațiului cibernetic național civil”, prevede OUG.

Activitatea DNSC va fi analizată de CSAT pe baza raportului anual. Statul de funcții, structura organizatorică și regulamentul de organizare și funcționare al DNSC precum și orice modificare a acestora se aprobă de către CSAT. Numărul maxim de posturi este de 1250.

Conducerea DNSC este asigurată de un director și doi adjuncți, care au rang de secretar de stat, respectiv subsecretari de stat. Directorul și cei doi adjuncți ai directorului sunt numiți și eliberați din funcție prin decizie a prim-ministrului României, cu avizul CSAT.

Durata mandatului directorului DNSC este de 5 ani, cu posibilitatea prelungirii o singură dată, nu mai mult de 5 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.