Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apariție MISTERIOASĂ în SUA - Un utilizator de jet-pack, semnalat din nou pe cerul din Los Angeles, lângă aeroport

unsplash.com
los angeles

Presa americană a publicat joi o serie de relatări despre o persoană neidentificată, care a zburat propulsată de un jet-pack în proximitatea Aeroportului Internaţional din Los Angeles (LAX), anunță AGERPRES.

Acesta a fost cel de-al doilea incident de acest tip care a fost semnalat în ultimele două luni, informează BBC.

Un membru al echipajului unei aeronave operate de compania China Airlines a declarat că a văzut un utilizator de jet-pack zburând la altitudinea de 1.829 de metri, la 11 kilometri nord-vest de LAX, au dezvăluit reprezentanţii Administraţiei Federale pentru Aviaţie (FAA) din Statele Unite.

Citește și: Anunț de ultim moment al Olguței Vasilescu! ‘PSD a semnat’

FBI a deschis o anchetă pentru a investiga acest incident, precum şi a evenimentului similar care s-a produs în luna septembrie.

Deocamdată nu este clar dacă incidentul a generat un pericol real pentru aeronava chineză.

Jet-pack este un dispozitiv ataşat de obicei de spatele unei persoane, care foloseşte jeturi de gaz sau de lichid pentru a propulsa utilizatorul în aer.

Aparţinând în trecut domeniului ştiinţifico-fantastic, aceste dispozitive au devenit cât se poate de reale în zilele noastre, potrivit unor experţi.

Ce se cunoaşte despre cel mai recent incident?

Angajatul companiei China Airlines a raportat că a văzut o persoană zburând cu ajutorul unui jet-pack miercuri, la ora locală 13:45 (20:45 GMT), potrivit FAA.

El a alertat apoi autorităţile locale americane, care investighează în prezent incidentul.

"FBI a intrat în contact cu FAA şi investighează mai multe relatări despre ceea ce pare să fie, potrivit martorilor, un individ zburând cu ajutorul unui jet-pack în apropiere de LAX", a declarat purtătoarea de cuvânt a filialei din Los Angeles a FBI, Laura Eimiller, citată de mai multe companii mass-media americane.

Citește și: Gigi Becali îl desfinţează pe Mirel Rădoi: ‘Ce te mai agăţi? Gata, ai mâncat trei bătăi, la revedere! Asta e!’

Reprezentanţii Aeroportului Internaţional din Los Angeles nu au făcut deocamdată declaraţii publice pe această temă.

Inventatori din diverse zone ale lumii au construit mai multe tipuri de jet-packuri în ultimul deceniu, iar un bărbat din Brighton, un oraş din Marea Britanie, a doborât de curând recordul de viteză pentru un zbor de acest tip, după ce a călătorit prin aer cu viteza de 136,89 kilometri pe oră.

Astfel de dispozitive au fost de asemenea utilizate pentru zboruri în Dubai şi în jurul Statuii Libertăţii din New York.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.