Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apel către ministrul Sănătății – tratamentul cu plasmă nu e doar pentru VIP-uri

captura YouTube
Dan Grigorescu

Medicul Dan Grigorescu, șeful Secției de Chirurgie Plastică și Reconstructivă de la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Brașov, a lansat un apel către ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, în care-i cere acces pentru bolnavii în stare critică infectați cu  covid-19 la tratamentul cu plasmă.

Vezi și: Avertismentele ALARMISTE ale medicului Virgil Musta, SPULBERATE de DSP: DOAR 9 bolnavi sunt internați la ATI în Timișoara

Acesta îi cere public ministrului Sănătății să inițieze un Program Național de evaluare a imunității tuturor pacienților infectați și vindecați de COVID-19, prin testarea gratuită pentru aceștia a nivelului de anticorpi dezvoltați după ce s-au vindecat. Pacienții care au dezvoltat anticorpi după vindecare pot dona plasmă ce poate fi folosită pentru tratarea pacienților infectați cu coronavirus care ajung în stare gravă.

"Eu asta aș face, domnule Ministru al Sănătății! Alexandre Eram este ultimul pacient infectat cu SARS-COV-2 despre care s-a aflat public că a beneficiat de terapia cu plasmă hiperimună ('transfuzie cu plasmă' - vezi declarația soției lui, Andreea Esca). Penultimul în acest șir de pacienți tratați astfel (și recunoscuți oficial) ar fi ÎPS Pimen al Sucevei și Rădăuțiului...", îi transmite Dan Grigorescu ministrului Sănătății.

"Un simplu cetățean ar trebui să înțeleagă că acest tip de terapie se adresează tuturor cazurilor grave, nu doar personalităților. Dar oare există suficientă astfel de plasmă pentru toți cei care ar avea nevoie? Nu prea, din moment ce, pornind de la cele două exemple de mai sus, se califică pentru acest tratament măcar pacienții între 50-90 ani, fie ei sănătoși și cu viață sportivă, fie ducând în spate o căruță de boli cronice... Deci foarte mulți! Și atunci, de unde atâta plasmă?", adaugă Dan Grigorescu.

Guvernul, inert în fața pandemiei

Apelul medicului Dan Grigorescu nu este singular. Mulți doctori se plâng de modul în care gestionează guvernul PNL pandemia de coronavirus. Astăzi au fost raportate 1.151 noi cazuri de coronavirus din 21.165 de teste prelucrate, iar alte 33 de decese au fost raportate. Situația la terapie intensivă este și ea foarte gravă, fiind internați 357 de pacieniți.

În această situație, acces la cel mai performant tratament au doar personalitățile, cei cu bani sau pile. Cum va arată România guvernată de PNL când la ATI vor fi 1.000 nu doar 357 de cazuri?

Suntem în plin dezastru medical, medicii iau poziții dure împortiva guvernului, arată neregulile, dar Orban discută despre alianța cu USR pentru București.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.