Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apelul DISPERAT al unei bolnave de hepatita C: Ar fi trebuit să fie o zi fericită...

scrisoare deschisa

O scrisoare deschisă cutremurătoare adresată premierului Dacian Cioloș și celorlalți factori de decizie din România e semnată de o femeie bolnavă de hepatita C. Cuvintele ei sunt sfâșietoare și încearcă să arate drama prin care trec acești bolnavi.

”Ar fi trebuit să fie o zi fericită...

Scrisoare deschisă către toți care conduc această țară

După multă alergătură și multe frământări, în sfârșit am reușit să fac analizele gratuite pentru tratamentul free-interferon pentru hepatita C. Și rezultatele obținute mă fac eligibilă pentru a primi acest tratament.

Ar fi trebuit să fie o zi fericită. Dar nu poate fi! Pot spune că e una din cele mai triste din viața mea. În mod firesc, natural, orice om bolnav se roagă, își dorește să fie mai bine, să îi iasă analizele mai bine. În pofida a tot ceea ce e normal, eu mi-am dorit să fiu mai bolnavă, să îmi iasă fibroza F4, maximă, pentru că doar așa am șanse să primesc tratamentul care mă poate vindeca!

Acum plâng de durere! Nu, nu fizică! Urlă sufletul meu pentru că am ajuns să imi doresc ceva împotriva firii! Și i-am rugat și pe toți cei dragi, rude și prieteni, să se roage pentru mine...să fiu mai bolnavă!

În ce țară am ajuns să trăim ,,dragi politicieni”? Ce mai e firesc, ce mai e normal??? De 26 de ani auzim că nu sunt bani – veșnica scuză! Dar sunt milioane de euro furați, sunt sute de mii de euro irosiți pe o dezăpezire care nu are loc în nici o iarnă cum trebuie, sunt sute de milioane de euro irosiți din fondurile europene...Și aș putea continua așa cu zeci de exemple...

Dar nu sunt bani pentru a vă trata propriul popor! Un om de 45 de ani care se vindecă mai poate fi util societății, mai poate produce! Măcar din punct de vedere pragmatic și ar trebui să vă îngrijiți de sănătatea oamenilor! Ne-am săturat să auzim aceleași scuze mincinoase!

Și ne doare! Ne pleacă oamenii să muncească prin străini! Și ajungem să ne dorim să fim mai bolnavi pentru a avea o șansă să primim un tratament salvator! În ce țară trăim domnule prim-ministru? În ce țară trăim domnule ministru al sănătății? Unde e jurământul lui Hippocrate??

Azi i-am mulțumit lui Dumnezeu că sunt mai bolnavă! Și plâng de durere!”, se arată în scrisoarea semnată de Carmen Amarandei, una dintre bolnavii români de hepatita C.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.