Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

APIA: Înmatricultările de motociclete și ATV-uri, creștere de 17% în primele nouă luni ale anului

Linkdin
motociclete

Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor Auto (APIA) a anunțat că, în primele nouă luni ale anului, înmatriculările de motociclete, ATV-uri și scutere au crescut cu 17,1%, potrivit Mediafax.

Potrivit unui comunicat al APIA, anul 2020 a început cu o creștere de 30,5% în ianuarie și de 63% în februarie, în ceea ce privește achizițiile de motociclete, ATV-uri și scutere. În aprilie, ca urmare a epidemiei de Covid, s-a înregistrat o scădere de 59,1%, care a continuat în mai, 12,9%, iar apoi piața și-a revenit, astfel că în iunie s-au înregistrat creșteri de 33,8%, în iulie de 10,5%, în august de 46,3%, iar în septembrie de 68,9%.

„În urma acestei evoluții, după 9 luni din 2020 se consemnează o creștere generală de 17,1% a înmatriculărilor totale de motocicluri (motociclete, ATV-uri, scutere), în comparație cu achizițiile de autoturisme, care au scăzut cu 31,8%”, se arată în comunicat.

Conform acestuia, s-a înregistrat o creștere de 4,9% la motociclete, de 38,5% la ATV-uri și o scădere de 12% la scutere.

În ceea ce privește distribuția, cele mai multe motociclete au fost înmatriculate în București (612), Ilfov (97), Cluj (86), Constanța (59) și Brașov (57).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.