Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apple, victorie în instanță: poate menține modul actual de funcționare al App Store

nytimes.com
app store apple

O instanţă de apel a dat verdictul în procesul în care Epic a dat Apple în judecată, păstrând decizia instanţei inferioare, care spunea că Apple poate menţine modul actual de funcţionare al App Store, dar trebuie să permită plăţile externe.

Decizia pronunţată în 2021 de judecătorul Yvonne Gonzalez Rogers în procesul Epic vs Apple a fost menţinută de o instanţă de Apel, dând parţial câştig de cauză Apple, dar parafând şi o pierdere importantă pentru gigantul american, conform News.ro.

Apple trebuie să permită dezvoltatorilor de aplicaţii să proceseze plăţi în afara App Store pentru produsele şi serviciile pe care le vând în cadrul ecosistemului construit de companie.

În schimb, au fost respinse toate acuzele legate de modul de funcţionare al App Store, care, până la alte reglementări, poate să funcţioneze la fel şi în continuare.

La fel ca în cazul deciziei instanţei anterioare, ambele companii îşi arogă acum victoria, deşi amândouă au făcut apel, ceea ce înseamnă că niciuna nu este cu adevărat mulţumită de rezultat.

Povestea a început în 2020, când Epic a permis utilizatorilor să facă plăţi legate de jocul Fortnite prin propriul sistem de tranzacţii, încălcând regulile App Store şi evitând să plătească comision. Drept urmare, Apple a eliminat Fortnite din App Store, iar Epic a intentat proces.

Decizia nu scapă Apple de reglementările noi din mai multe regiuni, precum Uniunea Europeană sau Coreea de Sud, unde legiuitorii încearcă să micşoreze puterea de care se bucură compania americană în piaţă, impunând reguli legate atât de modul în care se realizează tranzacţiile, cât şi de felul în care aplicaţiile pot fi instalate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.