Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape 20 de angajaţi de la două centre rezidenţiale, confirmaţi cu COVID-19 la Iaşi

Forbes
COVID coronavirus

Un număr de 16 persoane angajate la două centre rezidenţiale din judeţul Iaşi au fost depistate cu COVID-19, iar Direcţia de Sănătate Publică a început anchete epidemiologice la cele două unităţi, potrivit news.ro.

Citește și: SURSE Delapidarea de pe Otopeni s-a făcut față de compania Wizz Air de unii angajați ai companiei sale de catering - Se sustrăgea inclusiv mâncarea

La Centrul rezidenţial "Sfântul Nicolae" din Paşcani au fost depistate pozitiv 11 persoane, iar la centrul rezidenţial din localitatea Verşeni au avut rezultate pozitive cinci persoane.

Cei 16 angajaţi au fost confirmaţi pozitiv în urma testărilor periodice făcute de Direcţia de Sănătate Publică Iaşi în căminele unde se află internate persoane vârstnice.

Toţi cei 16 angajaţi au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, starea lor fiind bună.

DSP Iaşi a demarat o anchetă epidemiologică la cele două unităţi din judeţul Iaşi. Activitatea în cele două centre nu a fost sistată.

Citește și: Mario Iorgulescu, cercetat pentru omor, 'FUGAR' cu ACTE în REGULĂ - CAB stabilește definitiv arestarea acestuia în lipsă

"Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a început pe data de 18 iunie acţiunea de testare pentru depistarea COVID-19 a personalului din toate căminele pentru persoane vârstnice din judeţul Iaşi, din centrele sociale şi centrele rezidenţiale pentru persoane adulte aflate în dificultate. Pentru această acţiune sunt mobilizate mai multe echipe de epidemiologi din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi pentru a preleva probe de la personalul din aceste centre. Persoanele depistate cu noul coronavirus au fost internate în spitalele suport COVID-19, iar la centrele unde sunt angajate persoanele depistate pozitiv au fost luate toate măsurile pentru efectuarea operaţiunilor de igienizare. Activitatea de testare continuă în perioada următoare", a declarat Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.