Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape 2300 de oameni infectați după festivalurile din Catalonia: accesul a fost condiţionat de realizarea unui test şi purtarea măştilor

smartradio.ro
petrecere oameni multime sarbatorit festival

Un număr de 2.279 de persoane infectate cu coronavirus au fost înregistrate în rândul spectatorilor în cele două săptămâni care au urmat festivalurilor Canet Rock, Cruïlla şi, în special, Vida, potrivit celor mai recente informaţii dezvăluite miercuri de către Departamentul de Sănătate din Catalonia şi transmise de presa regională. Adică aproape 4,5% dintre cei infectaţi în rândul participanţilor la festivaluri, mult mai mult decât cele aproape 1.400 de cazuri estimate înainte de sezonul estival, potrivit Le Figaro, arată News.ro.

În ciuda unui bilanţ al contaminărilor revizuit în creştere la aproape 50%, secretarul pentru Sănătate publică, Carmen Cabezas, a reamintit că regiunea Catalonia a cunoscut la începutul lunii iulie o creştere bruscă a numărului de cazuri pozitive de Covid-19.

Răspândirea variantei Delta în Catalonia s-a accelerat chiar în momentul în care restricţiile naţionale şi regionale s-au relaxat, provocând un vârf de 8.000 de infecţii pe zi, potrivit cifrelor oferite de secretarul catalan al Sănătăţii publice.

„Nu putem considera festivalurile drept evenimente super-infecţioase”, a rezumat Cabezas, conform El Periodico. Un sfat pe care l-a împărtăşit Dani Poveda, director al festivalului Vida, întrebat de ziarul catalan: „Al patrulea val a luat pe toată lumea prin surprindere. Nu doar festivalurile, dar şi pe toate autorităţile sanitare”.

În jur de 50.000 de persoane au asistat la cele trei festivaluri, la care accesul a fost condiţionat de realizarea unui test PCR prealabil şi purtarea măştilor omologate FFP2. Printre aceştia, 271 de participanţi erau purtători ai virusului de cel puţin zece zile înainte de a veni la festival şi nu au respectat perioada de izolare, au precizat autorităţile catalane.

Directorul festivalului Cruïlla, Jordi Herreruela, se apără şi spune că au fost făcute controale la intrare. „Am depistat 285 de cazuri care ar fi generat 1.000 de infecţii”, a amintit el pentru El Periodico. Jordi Herreruela a explicat şi că „nu se poate afirma cu certitudine că toate cazurile înregistrate au fost infecţii contractate în timpul festivalului”.

Potrivit unui comunicat al Departamentului de Sănătate din Catalonia, publicat pe 31 iulie, nu mai puţin de 67% din populaţia adultă ar beneficia pentru moment de un program complet de vaccinare. Cu toate acestea, acest lucru ar viza doar 10% din populaţia cu vârste cuprinse între 16 şi 29 de ani, dintre care aproape 40% ar fi primit deja o primă doză de vaccin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.