Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape 30 de candidați au fost eliminați de la a doua probă a examenului de bacalaureat

playtech.ro
bacalaureat

Peste 3600 de candidați au lipsit la a doua probă scrisă a celei de-a doua sesiuni a examenului de bacalaureat. 29 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

„Joi s-a desfășurat a doua probă scrisă din cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului național de bacalaureat: proba obligatorie a profilului. Au participat 15.386 de candidați din totalul celor 19.027 de candidați care și-au exprimat opțiunea de a susține această probă la una dintre cele două discipline: Matematică sau Istorie. Nu s-au prezentat 3.612 candidați, iar 29 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă”, anunță Ministerul Educației, conform mediafax.

În funcție de rezultatele obținute în sesiunile anterioare și recunoscute ca atare, în urma solicitărilor exprese, numărul candidaților prezenți la fiecare probă este diferit. Altfel spus, cei peste 33.900 de candidați înscriși susțin examenul integral sau parțial.

Următoarele două probe scrise vor avea loc vineri proba la alegere a profilului și specializării, iar luni limba și literatura maternă.

Afișarea primelor rezultate, în format anonimizat, conform prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor - GDPR), va avea loc în data de 25 august (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, atât în format standard/letric, cât și electronic. În acest sens, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației este finală și poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Rezultatele finale vor fi comunicate marți, 29 august.

Nota minimă de promovare - pentru fiecare probă - este 5 (cinci), iar media finală necesară pentru a promova examenul este cel puțin 6 (șase).

Începând cu această sesiune a examenului național de bacalaureat, Ministerul Educației generalizează evaluarea digitalizată a lucrărilor candidaților. Acest proces nu implică schimbări în ceea ce privește criteriile de evaluare/baremele și tipurile de subiecte pentru probele scrise ale examenului de bacalaureat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.