Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape 30.000 de polițiști vor fi la datorie zilnic, în contextul minivacanţei de 1 Iunie, anunță MAI

politisti zi nastere

Aproximativ 28.000 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi poliţişti de frontieră, sprijiniţi de lucrători de la alte structuri operative şi de peste 2.000 de poliţişti locali, acţionează zilnic pentru protejarea şi sprijinirea cetăţenilor, în perioada 28 mai - 1 iunie, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al MAI transmis vineri AGERPRES, una dintre priorităţile angajaţilor MAI aflaţi în teren este respectarea măsurilor dispuse pentru protejarea sănătăţii cetăţenilor.

În cadrul dispozitivelor de ordine şi siguranţă publică, vor acţiona în medie, în fiecare zi, aproximativ 12.000 de poliţişti, cu 4.843 mijloace de intervenţie.

Pentru siguranţa traficului, pe cele mai importante artere rutiere din ţară, sunt amplasate 313 aparate radar. Echipajele de la sol vor beneficia de sprijin aerian din partea aeronavelor Inspectoratului General de Aviaţie.

Citește și: Klaus Iohannis: ‘Începând din 1 iunie se redeschid terasele, se va putea merge la plajă și se pot organiza spectacole în aer liber’

În fiecare zi, peste 6.000 de jandarmi vor desfăşura misiuni specifice, în sprijinul cetăţenilor.

Misiunile de răspuns în situaţii de urgenţă, inclusiv cele care privesc cazurile de prim ajutor medical, vor fi asigurate, în această minivacanţă, de aproximativ 5.000 de pompieri militari şi paramedici cu 3.400 de mijloace tehnice.

Pentru activităţile de supraveghere şi control la frontieră, vor fi zilnic la datorie aproximativ 4.100 de poliţişti de frontieră, cu peste 900 de mijloace tehnice. Având în vedere că, începând cu data de 1 iunie, vor fi reluate transporturile rutiere şi feroviare internaţionale de persoane prin servicii regulate, vor fi dispuse măsuri pentru folosirea la maxim a infrastructurii punctelor de trecere a frontierei.

În această perioadă, formalităţile de frontieră urmează aceeaşi procedură, în sensul că, pe lângă controlul specific la intrarea în ţară, persoanele sunt preluate de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea triajului epidemiologic.

MAI aminteşte că până pe data de 31 mai, inclusiv, este obligatorie justificarea deplasării persoanelor în afara localităţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.