Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape cinicm iliarde de lei ajung în conturile BVB după capitalizarea din această săptămână

BVB

Bursa de Valori de la Bucureşti (BVB) a câştigat, în această săptămână, 4,5 miliarde de lei din capitalizare, respectiv 3,37%, iar valoarea tranzacţiilor cu acţiuni s-a majorat cu 19,82%, potrivit datelor publicate de Bursa de Valori Bucureşti (BVB), consultate de Agerpres.

Astfel, capitalizarea bursieră a ajuns la 138,29 miliarde de lei, în perioada 25 - 29 mai, de la 133,78 miliarde de lei, în săptămâna anterioară, în timp ce tranzacţiile cu acţiuni au generat un rulaj de 223,174 milioane de lei.

Cea mai bună zi de tranzacţionare a fost marţi, 26 mai, când s-au consemnat 78,51 milioane de lei, iar cea mai slabă zi joi, 28 mai, cu o valoare a tranzacţiilor de 27,46 milioane de lei.

Citește și: Anunț oficial! Ce se întâmplă cu cardurile de sănătate

Acţiunile Banca Transilvania au fost cele mai lichide titluri pe segmentul principal al Bursei de la Bucureşti, generând tranzacţii de 41,04 milioane de lei, dar şi o majorare de preţ de 5,48%.

În top 3 al celor mai lichide acţiuni se mai află Fondul Proprietatea, cu schimburi de 28,65 milioane lei (-2,36%) şi Erste Group Bank AG, cu tranzacţii de 21,45 milioane de lei (8,62%).

Cele mai importante creşteri ale cotaţiilor au fost înregistrate de acţiunile Dafora, 19,7%, SIF Transilvania - plus 15,29% şi Condmag - plus 12,5%.

La polul opus, cele mai mari scăderi au fost consemnate de acţiunile VES, care au înregistrat un declin de 14,69%, urmate de Societatea de Construcţii Napoca - minus 11,63% şi Sinteza - minus 9,76%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.