Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape jumătate dintre locuitorii provinciei italiene Bergamo au trecut prin infecţia cu noul coronavirus, susține primarul orașului

Twitter
italia

Aproape jumătate dintre locuitorii provinciei italiene Bergamo, cea mai afectată de epidemia de COVID-19, au trecut deja, probabil, prin infecţia cu noul coronavirus, a declarat marţi primarul oraşului Bergamo, Giorgio Gori, transmite DPA.

'O proporţie semnificativă din populaţie, de aproape 50%, s-a întâlnit deja cu virusul', a afirmat Gori într-o videoconferinţă cu jurnalişti străini, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Asta da curățenie! Sora și soția omului lui Ludovic Orban, angajate în Guvern!

Estimarea sa se bazează pe datele furnizate de aplicaţia Oggicomestai.it, de monitorizare a stării de sănătate a locuitorilor din zona Bergamo, aplicaţie descărcată de circa 50.000 de persoane.

În jur de 35% dintre acestea au raportat că au avut simptome 'tipice' de infectare cu noul coronavirus, printre care febră, tuse şi pierderea gustului sau a mirosului, a precizat Gori.

'Dacă la aceasta adăugăm un procent fiziologic de pacienţi asimptomatici, cred că obţinem o imagine de încredere a incidenţei reale a coronavirusului în provincia Bergamo. Vorbim de 35-45%', a afirmat el.

Citește și: Radu Mazăre a cerut să fie transferat în Madagascar. Ce a decis instanța

Luni, autorităţile sanitare din Bergamo au anunţat că testele de sânge efectuate pe un eşantion de aproximativ 10.000 de locuitori au relevat că aproape 60% dintre aceştia aveau anticorpi la coronavirus, ceea ce sugerează că au trecut printr-o infecţie.

Conform primarului Gori, acest procent mai ridicat se explică prin faptul că au fost testate cu precădere persoane care au fost expuse la pacienţi cu COVID-19.

Bergamo, provincie situată la circa 50 km nord-est de Milano, a fost epicentrul epidemiei de COVID-19 în Italia. În provincie trăiesc 1,1 milioane de locuitori, dintre care în jur de 120.000 în oraşul cu acelaşi nume.

Citește și: Klaus Iohannis, anunț oficial! Starea de alertă se prelungește! Se redeschid mall-urile, grădinițele private și piscinele .

În timpul crizei, Bergamo a fost supranumit 'Wuhanul Italiei'. În luna martie, situaţia a fost atât de gravă, încât crematoriul local nu a mai făcut faţă numărului de decese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.