Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape o tonă de produse folosite la dezinsecții, confiscată într-o lună. Produse expirate la Blaj

expirat

Peste o tonă şi aproape 1.400 de litri de produse de protecţie a plantelor și substanțe folosite la dezinsecții au fost confiscate de poliţişti în urma unei acţiuni desfăşurate în ultima lună. La Blaj, județul Alba, s-au găsit produse expirate, puse la vânzare.

IGPR anunță că polițiștii desfășoară, sub coordonarea de specialitate a Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, la nivel național, o acțiune pentru prevenirea și sancționarea faptelor de natură penală și contravențională la regimul produselor de protecție a plantelor și al substanțelor utilizate în igiena și sănătatea publică, la dezinfecție, dezinsecție și deratizare.

În perioada 21 noiembrie – 26 decembrie, polițiștii de la arme, explozivi şi substanţe periculoase au verificat 1.968 de agenţi economici înregistraţi/autorizaţi să desfăşoare operaţiuni cu substanțe utilizate pentru igiena și sănătatea publică, la dezinfecție, dezinsecție și deratizare (1.399) sau cu produse de protecţie a plantelor (569).

În urma activităţilor desfăşurate, au fost constatate 84 de fapte de natură penală.

Au fost dispuse măsuri de cercetare a 56 de persoane care sunt bănuite că, sub diferite forme, ar fi participat la săvârşirea acestor infracţiuni.

Citește și: ALERTĂ METEO Ninsori și temperaturi scăzute: Vremea în București

Au fost indisponibilizate, în vederea confiscării, 214 kg. şi 1.062 de litri de produse de protecţie a plantelor, precum și 858,77 kg. și 335,5 de litri de substanțe utilizate în igiena și sănătatea publică, la dezinfecție, dezinsecție și deratizare.

Tot în cadrul acţiunii, pentru alte nereguli constatate, cu pericol social redus, au fost aplicate de către instituțiile participante la acțiune 287 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 508.300 de lei.

Astfel de activități au fost desfășurate și în primul trimestru al anului 2019, urmând ca ele să se desfășoară și în perioada următoare.

De exemplu, în 6 decembrie, polițiștii au verificat un punct de lucru al unei societăți comerciale din orașul Blaj și au constatat că mai multe produse de protecția plantelor, care erau expuse spre vânzare de către gestionară, aveau termenul de valabilitate expirat. Produsele au fost confiscate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.