Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apropiatul lui Bogdan Licu, contracte în valoare de 2,1 milioane de euro cu Aeroportul Otopeni

impacare intelegere

În 2019, compania MB Telecom-LDT SRl, controlată de o entitate elvețiană deținută de omul de afaceri Mircea Tudor, a încheiat cu Compania Națională de Aeroporturi București un prim contract pentru prestarea de servicii de întreținere și reparații a echipamentelor de control cu raze X de pe Aeroportul Henri Coandă. Doi ani mai târziu, aceeași companie a primit un alt contract similar. Valoarea acestor afaceri se ridică la peste 2,1 milioane de euro fără TVA, informează în exclusivitate jurnaliștii de la JURNALUL.RO.

Mircea Tudor este nașul, prietenul și sponsorul prim-procurorului general adjunct al României, Dimitrie Bogdan Licu, pe care, începând cu anul 2008, l-a împrumutat cu suma de 325.000 de euro. În ultima declarație de avere pe care Licu a depus-o, pe site-ul CSM, rezultă că mai are să restituie 150.000 de euro din acest împrumut, până în anul 2025.

Compania Națională de Aeroporturi București a încheiat, la doi ani distanță, un nou contract pentru servicii de reparații și întreținere a echipamentelor de control cu raze X tip Rapiscan, amplasate la Aeroportul Henri Coandă. Este vorba despre un contract în valoare de 1.511.108 euro fără TVA, respectiv de 1.798.218,52 de euro cu TVA inclusă.

Compania care și-a adjudecat acest contract este SC MB Telecom-LTD SRL, cu sediul în Otopeni, aceeași societate care, în 28 iulie 2019, primea, de la aceeași Companie Națională de Aeroporturi București, un contract similar, în valoare de 1.661,656 de euro fără TVA.

Potrivit datelor furnizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), societate MB Telecom-LTD SRL este deținută, în calitate de unic asociat, de compania Mircea Tudor Scan Tech SA, persoană juridică cu sediul în Elveția. Firma are doi administratori, pe Radu Mihai Tudor și pe Mircea Tudor, acesta din urmă îndeplinind și funcția de director general.

Mircea Tudor este considerat drept inventatorul scanerului pentru avioane, însă este cunoscut și pentru relația deosebită pe care o are cu actualul prim-procuror general adjunct al României, Dimitrie Bogdan Licu. Primul îi este celui de-al doilea prieten, vecin, naș și sponsor. Mai exact, în declarațiile de avere pe care Bogdan Licu le-a depus, începând cu anul 2008 și până în 2011, Mircea Tudor l-a împrumutat pe înaltul procuror cu suma de 325.000 de euro, bani pe care Licu trebuia să-i restituie până anul trecut. În declarația de avere de la începutul anului 2020, Dimitrie Bogdan Licu menționa că mai avea de dat înapoi către Mircea Tudor suma de 150.000 de euro, în baza unui împrumut acordat în anul 2011, cu scadență în anul 2025.

Mai multe despre această anchetă pe JURNALUL.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.