Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproximativ 1.000 de studenți de la Universitatea de Medicină și Farmacie Craiova nu mai au voie să intre în spitale și fac practică online

facebook.com
studenti

Aproximativ 1.000 de studenți de la Universitatea de Medicină și Farmacie Craiova nu mai au voie să intre în spitale și fac practică online. De asemenea, UMF Craiova anunță că se prelungește perioada de auto-izolare pentru cei întorși din zone de risc de la 14 la 28 de zile, anunță MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanților UMF Craiova, studenții nu vor mai merge în spitale pentru a face practică, după ce toate unitățile medicale din Bănie au intrat în carantină din cauza coronavirusului.

Citește și: Acuze dure! Farmaciile fac speculă cu măști! Prețurile au explodat, odată cu răspândirea coronavirusului

Prorectorul UMF Craiova, Sorin Nicolae Dinescu, spune că toate cursurile se vor face doar în clădirile universității, iar orele de practică se vor ține online.

„În urma deciziei Consiliului de Administrație, UMF a sistat temporar, până pe 31 martie, toate activitățile practice și teoretice care se desfășoară în toate unitățile sanitare cu care UMF are contract de colaborare. În momentul de față nu se mai desfășoară decât activități practice și cursuri doar în clădirile universității, iar restul activităților practice se vor desfășura în format online, menținându-se legătura cu studenții prin mijloacele utilizabile pe internet. În acest moment vorbim doar de studenți. Rezidenții își desfășoară activitatea în mod firesc, în spitale, iar la nivelul studenților vorbim la nivel de peste o mie de studenți", a declarat conf. univ. dr. Sorin Nicolae Dinescu.

La rândul lor, reprezentanții Universității din Craiova anunță că perioada de autoizolare acasă se va prelungi cu încă 14 zile - adică 28 de zile de la intrarea în țară - pentru studenții și angajații reveniți acasă din zonele cu risc.

Citește și: Atac la Guvern și Parlament! Liderul noii forțe politice pune o întrebare-cheie

Totodată, se suspendă deplasările externe până în 31 martie.

Potrivit reprezentanților Universității din Craiova, activitățile pierdute pe perioada auto-izolării vor fi recuperate ulterior.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.