Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproximativ 110 migranţi au fost aduşi pe insula italiană Lampedusa după ce au fost salvaţi de două nave

Black News
migranti salvati

Aproximativ 110 migranţi au fost aduşi pe insula italiană Lampedusa după ce au fost salvaţi pe Marea Mediterană de o navă germană şi una spaniolă, informează joi DPA.

Nava Astral a organizaţiei umanitare spaniole Open Arms a primit permisiunea să acosteze pe insula italiană, unde oamenii au fost debarcaţi joi dimineaţă, a anunţat grupul pe Twitter.

Astral, împreună cu nava Nadir a organizaţiei umanitare germane Resqship, i-a luat pe refugiaţi la bord cu 24 de ore înainte după ce barca lor de lemn supraaglomerată s-a răsturnat în largul coastei Tunisiei.

Între timp, nu au existat veşti noi despre soarta celor 76 de persoane care au dispărut la începutul săptămânii în timp ce încercau să traverseze Marea Mediterană, potrivit Agerpres.ro.

Miercuri, Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) a anunţat că o barcă a plecat din oraşul de coastă libian Suwara. Operaţiunile de căutare şi salvare sunt în desfăşurare în largul coastei Tunisiei lângă oraşul Sfax, dar doar 24 de persoane au fost salvate.

Migranţii în bărci supraaglomerate şi adesea nepotrivite mor frecvent în timpul traversării periculoase a Mediteranei. Libia în special este o importantă ţară de tranzit pentru migranţii care doresc să ajungă în Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.