Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproximativ 50.000 de studenti romani din...

S4C
boom
Liga Studenților Români din Străinătate există la nivel global din 2009, având două roluri fundamentale: dezvoltarea României și dezvoltarea românilor din străinătate. Acestea, chiar dacă par contradictorii, putem spune că se îmbina perfect, atât prin sprijinirea studenților și absolvenților români în virtutea revenirii în România, cât și de a-i ghida pe aceștia în integrarea lor în străinătate. Dezvoltăm rețele internaționale în comunitatea de studenți români de pretutindeni, care să contribuie la conturarea și la promovarea unei imagini vii și active a României în întreaga lume.
Putem spune că pandemia a solicitat din partea noastră informare rapidă cu privire la noile măsuri de circulație și călătorii, comunicate din partea Ministerului Afacerilor Externe, Ambasade, măsuri introduse de țările în care avem filiale LSRS, precum și informarea studenților cu noile măsuri introduse de diferite universități.
În prima faza a pandemiei, studenții ne solicitau ajutorul cu privire la întoarcerea în țară sau probleme legate de locuri de muncă, chirie. Ne-am implicat activ în diferite campanii și evenimente online și continuăm să susținem psihologic comunitățile studențești ale românilor din străinătate.  Considerăm că susținerea reciprocă este esențială. Din acest motiv, am contribuit la campania de fundraising MAGICamp, având scopul de a ajuta financiar sistemul medical românesc, a declarat Anca Găboreanu, vicepreședinte LSRS, pentru publicatia transilvaniareporter.ro.
Interviul complet il puteti gasi aici.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.