Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproximativ 60% dintre gospodăriile din localitatea Soveja sunt afectate de lipsa apei potabile, potrivit primarului comunei

www.bzi.ro
apă potabilă

Aproximativ 60% dintre gospodăriile din localitatea Soveja sunt afectate de lipsa apei potabile de aproape patru săptămâni, administraţia locală încercând să găsească soluţii pentru a remedia situaţia, potrivit primarului comunei, Ionuţ Filimon.

"60% din gospodăriile din Soveja sunt afectate de lipsa apei de aproape patru săptămâni. Este o problemă care persistă şi pentru care încercăm să găsim soluţii. Dar dacă facem compromisuri şi găsim soluţii doar de moment, aşa cum s-a întâmplat de ani de zile, situaţia nu se va rezolva. La momentul acesta este greu să raţionalizăm apa, pentru că avem o distribuţie de apă la nivelul comunei făcută haotic şi care s-a recepţionat în anul 2020. Aducţiunea a funcţionat prost sau nu a funcţionat niciodată, dar este greu să intervenim asupra proiectului, fiind recepţionat de mai puţin de cinci ani", a declarat, luni, pentru AGERPRES, Ionuţ Filimon.

Potrivit primarului, reţeaua prost concepută, consumul necontrolat al apei de către unii localnici şi seceta din ultimele săptămâni au dus la accentuarea acestei situaţii, potrivit Agerpres.ro.

"Oamenii s-au branşat acolo unde nu a trebuit. Pe reţeaua principală avem circa 300 de branşamente, care beneficiază de apă din abundenţă, dar apa nu mai ajunge la ceilalţi. Apa trebuia să ajungă într-un bazin de unde urma să se distribuie în toată reţeaua. Acum, apa nici măcar nu mai ajunge în bazinul principal, pentru că în zonele în care este apă dimineaţa şi seara, oamenii udă grădinile, ceea ce nu este corect faţă de ceilalţi cetăţeni. Apa nu este contorizată, se plăteşte la pauşal, astfel că sunt persoane care lasă apa să curgă la discreţie. Dar încercăm să remediem. Până la acest moment au fost schimbaţi 1,2 km de reţea care tranzita DN2L Soveja-Lepşa, iar în curând vom înlocui alţi doi kilometri de reţea principală, acolo unde există multe branşamente la conducta principală. Ulterior, întreaga reţea va fi configurată astfel încât, dacă pe viitor vor mai fi probleme cu apa, să putem distribui pe zone şi ore direct din reţea", a precizat Filimon.

Primarul a făcut apel către localnici să raţionalizeze apa şi să o folosească numai pentru consumul casnic, şi nu pentru udatul grădinilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.