Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproximativ jumătate dintre refugiaţii care au venit în Germania începând din 2013 au un loc de muncă stabil după cinci ani, potrivit unui studiu

refugiati germania

Aproximativ jumătate dintre refugiaţii care au venit în Germania începând din 2013 au un loc de muncă stabil după cinci ani, potrivit unui studiu publicat marţi şi citat de agenţia DPA, anunță AGERPRES.

"Prin urmare, integrarea pe piaţa muncii este ceva mai rapidă decât a fost pentru refugiaţi în anii precedenţi", au scris autorii studiului realizat de Institutul de Cercetare a Forţei de Muncă (IAB) din Nürnberg.

Numărul refugiaţilor în Germania a crescut cu aproximativ 1,2 milioane între 2013 şi 2018, cu majoritatea sosirilor înregistrate în 2015.

Citește și: VIDEO CONTRE live între ministrul Justiției și premier pe alegerea președinților de CJ! Predoiu: Să fie trimis în Parlament

49% dintre cei nou-veniţi au un loc de muncă, cu în jur de două treimi care lucrează cu normă întreagă.

Cu toate acestea, cercetătorii au descoperit o mare discrepanţă între bărbaţi şi femei, cu doar 29% dintre femeile refugiate angajate după cinci ani, comparativ cu 57% din omologii lor bărbaţi.

Majoritatea refugiaţilor care lucrează în Germania sunt angajaţi în domenii de specialitate, în timp ce 44% în roluri de asistare, arată studiul.

Refugiaţii care au venit în Germania pe fondul războaielor iugoslave din anii 1990 s-au plasat ceva mai în urmă în integrarea pe piaţa muncii după cinci ani, cu o rată de 44%.

Citește și: CIRC DIPLOMATIC! Ambasada României din Londra e ACUZATĂ că nu și-a plătit chiria: datoriile se ridică la 75.000 de lire sterline

Studiul IAB mai arată că piaţa muncii se află într-o poziţie mult mai bună astăzi şi că există mai multe cursuri de integrare şi limbă pentru refugiaţi decât au existat în deceniile anterioare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.