Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproximativ un sfert dintre unităţile şcolare din județul Olt vor funcţiona fără autorizaţie sanitară

Monitorul de Cluj
wc curte

Aproximativ un sfert din unităţile de învăţământ din judeţ vor funcţiona fără autorizaţie sanitară în noul an şcolar, solicitările de autorizare fiindu-le respinse din motive precum lipsa sursei de apă potabilă, grupurile sanitare necorespunzătoare ori din cauza stării clădirilor, potrivit unui informări transmise miercuri de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt.

Dintre cele 492 de unităţi de învăţământ din judeţul Olt au obţinut autorizaţie sanitară de funcţionare 370, iar 122 sunt neautorizate. În această ultimă situaţie se află două unităţi şcolare care nu au solicitat autorizaţia sanitară şi 120 de unităţi ale căror solicitări de autorizare au fost respinse.

Reprezentanţii DSP Olt au menţionat că motivele respingerii solicitărilor de autorizaţie sanitară sunt: lipsa sursei proprii de apă potabilă sau faptul că apa nu respectă parametrii de potabilitate; clădiri cu faţade, tavane pereţi sau acoperişuri deteriorate; grupuri sanitare necorespunzătoare (deteriorate, număr insuficient de cabine, grupurile sanitare, nu sunt separate pe sexe, lipsa grupurilor sanitare pentru personalul didactic); lipsa sistemului de canalizare; mobilier şcolar degradat sau neadaptat vârstei copiilor aflaţi în pregătire; lipsa platformelor betonate pentru colectarea reziduurilor; gardul împrejmuitor incomplet sau lipseşte.

Faţă de anii precedenţi, proporţia unităţilor şcolare neautorizate este în scădere, iar câteva zeci de unităţi au în derulare proiecte de modernizări şi reabilitări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.