Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproximtiv 900 de asiguraţi au solicitat elibererea unui duplicat al cardului de sănătate

www.subiectiv.ro
card de sănătate

Circa 900 de asiguraţi în sistemul de sănătate din Sălaj au solicitat, în acest an, eliberarea unor duplicate pentru cardurile de sănătate, după ce cardurile iniţiale au fost pierdute, furate sau deteriorate, informează Agerpres.

Directorul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj, Pompielia Stana, a precizat marţi, în cadrul Şedinţei Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, faptul că asiguraţii care solicită eliberarea cardului duplicat, în cazul pierderii, furtului sau deteriorării cardului naţional de asigurări sociale de sănătate emis, precum şi în cazul schimbării datelor personale, trebuie să achite doar contravaloarea cheltuielilor de tipărire a cardului, respectiv suma de 12,97 lei.

"Până la primirea cardului naţional duplicat, asiguraţii vor putea beneficia de servicii medicale acordate de către furnizorii de servicii medicale aflaţi în relaţie contractuală cu CAS Salaj în baza adeverinţei de înlocuire a cardului naţional de sănătate, care are valabilitate de 60 de zile. În situaţia în care, în perioada de valabilitate a adeverinţei de înlocuire a cardului national de sănătate, asiguratul nu a intrat în posesia cardului naţional duplicat, obligaţia acestuia este să se adreseze şi să solicite CAS Sălaj eliberarea unei noi adeverinţe de înlocuire a cardului naţional", a precizat Pompilia Stana.

Potrivit acesteia, 389 duplicate ale cardurilor de sănătate au fost deja emise, alte 500 urmând a fi primite la CAS Sălaj în perioada imediat următoare, în urma solicitărilor asiguraţilor.

Pentru a intra în posesia cardurilor naţionale duplicat, asiguraţii trebuie să se prezinte la sediul CAS Sălaj, actul nefiind transmis prin poştă, aşa cum s-a întâmplat cu cardul de sănătate original. De asemenea, ei se pot informa la CAS Sălaj dacă duplicatul a fost tipărit şi poate să fie ridicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.