Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ar trebui femeile să împartă toaletele cu persoanele transgender? Scandal monstru în Marea Britanie: 600 de cadre universitare au semnat o petiție

Euronews
gay
  • Peste 600 de cadre universitare susțin că o profesoară de filosofie ar trebui să-i fie retras un premiu din cauza „transfobiei” - după ce a susținut că femeile nu ar trebui să fie obligate să împartă toaletele cu femeile transgender.
  • Kathleen Stock a primit premiul pentru servicii de învățământ superior de Anul Nou.
  • Profesoara a argumentat împotriva posibilelor modificări ale Legii privind recunoașterea genului în 2018.

Un grup de academicieni a criticat decizia de a acorda un premiu unui proeminent profesor de filosofie care susține că femeile nu ar trebui să fie obligate să împartă toaletele și vestiarele cu femeile transgender, spunând că este „transfobică”, informează Daily Mail.

Dr. Kathleen Stock, profesor de filozofie la Universitatea din Sussex, a fost deschisă cu privire la problemele de identitate de gen și susține că o persoană nu ar trebui să poată pur și simplu să-și „aleagă” sexul legal. De asemenea, Stock a criticat public caritatea LGBTQ Stonewall, spunând că cenzorii dezbat despre identitatea de gen și suprimă libertatea academică. De asemenea, ea a condamnat schimbarea multor universități din Marea Britanie spre a deveni „instituții activiste trans”.

Într-o scrisoare deschisă intitulată „Scrisoare deschisă referitoare la transfobia în filosofie”, 600 dintre colegii săi din instituții, inclusiv LSE și MIT, au criticat decizia de a recunoaște serviciile sale pentru învățământul superior în onorurile de anul nou 2021

Aceștia susțin că, deși statul a recunoscut în mod aparent serviciile profesoarei pentru învățământul superior, este, de asemenea, o dovadă de sprijin pentru ceea ce ei consideră a fi părerile ei „transfobice” și „retorica dăunătoare”.

Scrisoarea spune: „Stock este cel mai cunoscut cadru universitar în ultimii ani pentru discursul său public și academic trans-excluziv despre sex și gen, în special pentru opoziția față de Legea de recunoaștere a genului din Regatul Unit și importanța autoidentificării pentru a stabili identitatea de gen și pentru susținând că femeile trans trebuie excluse din locuri precum vestiarele sau adăposturile pentru femei. Oamenii trans sunt deja profund marginalizați în societate și se confruntă cu o discriminare bine documentată, de la politica guvernamentală la violența fizică. Discursul de genul Stock produce și amplifică contribuie la aceste prejudicii, servind la restricționarea accesului persoanelor trans la tratamente medicale care le salvează viețile, încurajează hărțuirea persoanelor neconforme cu genul și, în caz contrar, întărește status quo-ul patriarhal. Suntem consternați că guvernul britanic a ales să o onoreze pentru această retorică dăunătoare”.

Citește și: ANALIZĂ CNN: China jubilează în urma haosului din SUA: ‘O superputere a fost aparent depășită. Va încânta mulți dintre criticii Washingtonului’

În 2018, profesoara Stock s-a pronunțat public împotriva modificărilor propuse la Legea privind recunoașterea genului din 2004. Atunci prim-ministrul Theresa May a dorit să facă procesul de obținere a unui certificat de recunoaștere a genului mai „raționalizat și demedicalizat”.

Profesoara Stock a fost printre cei care nu au fost de acord cu ideea că autoidentificarea ar trebui să constituie baza stabilirii identității juridice de gen și a avertizat că ar putea pune femeile în pericol.

Ea a spus: „Trebuie să rezolvăm mai întâi opresiunea bazată pe femei. În caz contrar, va fi pur și simplu transferat în orice lume curajoasă nouă pe care o construim.”

Stock a susținut că eliminarea protecțiilor pentru femei, cum ar fi vestiarele pentru un singur sex, le-ar pune într-un dezavantaj și mai mare.

„Nu există niciun motiv pentru care femeile ar trebui - așa cum se așteaptă în mod regulat o societate sexistă - să fie singurul grup care își sacrifică interesele în favoarea altora", a adăugat ea.

Citește și: DOLIU în muzică! A murit autorul piesei You'll Never Walk Alone: soţia sa, fiicele şi nepoţii sunt devastaţi

Mai recent, Stock a acuzat conducătorul carității pentru drepturile homosexualilor Stonewall de cenzurarea dezbaterii privind identitatea de gen și suprimarea libertății academice.

Ea a fost una dintre cele 20 de profesori, cercetători și lectori care au semnat o scrisoare în 2019 prin care critica organizația caritabilă pentru că a oferit universităților din Marea Britanie un șablon privind problemele transgender.

Conform scrisorii, acest șablon nu permite opiniile sau criticile divergente din partea cadrelor universitare care gândesc diferit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.