Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Țara în care doi foști premieri au fost arestați în mai puțin de o lună

houstonchronicle.com
extradare catuse

Un fost premier din Kârgâzstan a fost arestat şi inculpat pentru corupţie, miercuri seară, au anunţat serviciile de securitate din această fostă republică sovietică situată în Asia Centrală, transmite AFP.

Jantoro Satybaldiev, acuzat şi de 'complicitate la o crimă', este al doilea fost prim-ministru kârgâz arestat în această lună într-un scandal de corupţie privind o centrală electrică din capitala ţării, Bişkek. Această centrală electrică, de o importanţă strategică, a făcut obiectul unui program de modernizare în valoare de 350 de milioane de euro. Centrala a intrat în pană în luna ianuarie, în plină iarnă, conform agerpres

Satybaldiev va trebui să rămână în arest preventiv până la finalul anchetei judiciare.

Un alt fost premier kârgâz, Sapar Isakov, a fost arestat la 5 iunie în cadrul aceluiaşi dosar. El este acuzat că a exercitat presiuni în favoarea intereselor companiei chineze TBEA pentru modernizarea centralei electrice.

Satybaldiev şi Isakov au fost, în diferite perioade, şefi ai administraţiei prezidenţiale în mandatul fostului preşedinte Almazbek Atambaiev.

Jantoro Satybaldiev a fost premier între 2012 şi 2014, iar Sapar Isakov a condus guvernul kârgâz începând din 2017, fiind demis de noul preşedinte Sooronbai Jeenbekov, ales în octombrie 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.