Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arabia Saudită vine cu noi detalii despre atacul Iranului asupra rafinăriilor de petrol: Au fost lansate 25 de drone și rachete

Pinterest
arabia saudita rafinarii petrol

Arabia Saudită acuză Iranul că a finanțat ”în mod indubitabil” atacurile asupra rafinăriilor de petrol de pe teritoriul său, anunțând că au fost recuperate fragmente de drone și rachete care aduce dovezi incontestabile în acest sens, potrivit postului Al-Jazeera, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Alexandru Cumpănașu, atac de ultimă oră la Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis: ‘Își pun coada pe spinare’

Purtătorul de cuvânt al Ministerului saudit al Apărării a declarat miercuri că atacurile nu puteau fi lansate din Yemen, așa cum au susținut rebelii hutti, sprijiniți de Iran.

Acesta a arătat miercuri în cadrul unei conferințe de presă mai multe fragmente de arme folosite în atacuri.

Colonelul Turki al-Malki a declarat că a recuperat fragmente de drone și rachete care aduce dovezi indubitabile privind agresiunea Iranului.

Al-Malki a declarat că în total au fost lansate 25 de drone și rachete, inclusiv mai multe vehicule aeriene fără pilot Iranian Delta Wing (UAV).

Citește și: Dezastru! Şeful Transelectrica şi-a falsificat diploma de absolvire

Oficialii saudiți au anunțat că atacul cu racheta de croazieră, care avea ceea ce părea a fi un motor de avion atașat la ea, a fost un atac terestru care nu a reușit să explodeze.

"Atacul a fost lansat din nord și finanțat fără îndoială de Iran. Lucrăm pentru a cunoaște punctul exact de lansare” a spus el într-o conferință de presă.

Al-Malki nu a acuzat direct Iranul pentru atac, când a fost întrebat de jurnaliști. El a spus că, odată ce „vinovații” vor fi identificați complet „vor fi trași la răspundere”.

Iranul a catalogat drept "inacceptabile" acuzaţiile Statelor Unite privind responsabilitatea Teheranului în lansarea atacurilor care au vizat instalaţii petroliere din Arabia Saudită.

Citește și: S-a aflat! Ce salariu are Mugur Isărescu

Atacurile cu drone care au vizat rafinării din Arabia Saudită afectează aproximativ jumătate din producţia de petrol saudită, a informat cotidianul Financial Times. Insurgenţii huthi din Yemen, susţinuţi de Iran, au revendicat atacurile cu drone care au provocat incendii la centrele saudite de rafinare a petrolului din Abqaiq şi Khurais.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.