Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arad: Consilierii au aprobat un proiect de acordare de gratuităţi la transportul în comun pentru preşcolari, elevi, pensionari şi donatori de sânge

autobuz

Consilierii municipali din Arad au aprobat, marţi, un proiect cu privire la acordarea de gratuităţi pe mijloacele de transport în comun, de care pot beneficia peste 50.000 de persoane, între care elevi, pensionari şi donatori de sânge, scrie Agerpres.

Conform proiectului adoptat cu unanimitate de voturi în şedinţa ordinară a Consiliului Local Municipal Arad, preşcolarii şi elevii vor putea circula gratuit cu mijloacele de transport în comun ale Companiei de Transport Public, dacă nu au absenţe repetate şi nemotivate de la cursuri. 

Şi studenţii din învăţământul superior acreditat vor primi o reducere de 50% din preţul abonamentului lunar. 

Totodată, pensionarii cu vârste de peste 70 de ani vor putea circula gratuit, facilitate de care se vor bucura şi pensionarii, indiferent de vârstă, care au un venit mai mic de 1.200 de lei pe lună. Pensionarii sub 70 de ani cu venituri ce depăşesc lunar 1200 de lei vor plăti jumătate din preţul abonamentului.

Citește și: Alți doi primari se alătură protestului pentru construcţia de autostrăzi, la provocarea omului de afaceri Ștefan Mandachi

Faţă de proiectul iniţial, consilierul local Bogdan Boca a introdus un amendament care prevede ca şi donatorii de sânge să beneficieze de gratuitate timp de o lună, acesta fiind aprobat în unanimitate. 

"Pornind de la necesitatea de a creşte numărul de donatori de sânge, am considerat oportună extinderea gratuităţilor şi pentru cetăţenii care aleg să doneze sânge. Ei vor putea circula cu mijloacele de transport în comun în luna următoare donării", a declarat, pentru AGERPRES, consilierul Bodgan Boca. 

Conform conducerii CTP Arad, peste 50.000 de persoane, dintre care jumătate elevi, vor putea circula gratuit cu tramvaiele şi autobuzele, adică aproape o treime din populaţia municipiului. Costurile anuale cu toate aceste facilităţi ar putea depăşi două milioane de lei, în funcţie de numărul celor care vor solicita eliberarea legitimaţiilor de călătorie fără costuri. 

Preţul unui abonament lunar pentru mijloacele de transport ale CTP Arad este de 90 de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.